Červeník ponúkne aj prvú slovenskú rockovú operu

Cyrano z predmestia v podaní 25-členného Art Music Orchestra, sólistov Divadla Novej scény a Lúčnice pod holým nebom bude nezabudnuteľným zážitkom. Hneď v prvý deň vystúpia i rockové babičky Pussycat, ktoré práve v západoslovenskej obci absolvujú návrat na slovenské pódiá.

Návštevníkom počas dvoch dní zahrá aj Beáta Dubasová, Zuzana Smatanová, Horkýže Slíže, Gladiator, HEX, Chinaski, Družina, Heľenine oči, Bystrík Band, Particles, Martin Harich a ďalší umelci. Tohtoročnou novinkou je diskotéka na záver každého dňa.

Jediný festival, ktorý ponúkne mix azda všetkých hudobných žánrov, otvára svoje brány v piatok o 14.00 h.

„Som si istý, že počuť hudbu Mariána Vargu a Pavla Hammela v podaní 25-členného Art Music Orchestra, sólistov Divadla Novej scéna a speváckeho zboru Lúčnice, navyše pod holým nebom, bude ohromným zážitkom. Toto veľkolepé dielo opäť ožije v malej západoslovenskej obci na podujatí s nezameniteľnou atmosférou. Kde inde, ako na festivale Červeník by sa tak malo stať? My predsa spájame rôzne hudobné žánre, presne ako toto monumentálne hudobné dielo,“ vraví organizátor festivalu Dušan Drobný z Agentúry Topfest.

Rocková opera „Cyrano z predmestia“ vznikla pred 39-mi rokmi a jej autormi sú vynikajúci slovenskí umelci. Texty k fantastickej hudbe napísali Kamil Peteraj a Ján Štrasser. S Mariánom Vargom a Pavlom Hammelom vytvorili nadčasové dielo, ktoré má čo povedať aj súčasnému divákovi.

Areál v malej západoslovenskej obci Červeník otvára svoje brány v piatok o 14.00 h, ako prvá vystúpi o 15.30 h skupina Particles. V piatok sa návštevníci môžu tešiť aj na Beátu Dubasovú, Zuzanu Smatanovú, Chinaski, Heľenine oči, či Bystrík Bandy. V sobotu to ako prvá odpáli Družina v novom zložení. Potom zahrá kapela Horkýže Slíže, Gladiator, HEX, či Martin Harich.

„Toho roku máme v zálohe aj ďalšie prekvapenie. Oba dni ukončí super diskotéka do skorého rána. V sobotu nás bude do tretej baviť DJ Jordy Ray a v nedeľu do štvrtej DJ Separati. Je sa na čo tešiť,“ uzatvára Dušan Drobný.

Zdroj: Tlačová správa Ilustr. foto: Mário Petlák