Centrum Piešťan strážia nové kamery, v celom meste ich je už 57

Aj nedávne útoky vandalov na kultúrne pamiatky prispeli k tomu, že samospráva vyčlenila peniaze na rozšírenie kamerového systému. Nové kamery pribudli na Kolonádovom moste aj v parku.

Piešťany majú za sebou ďalšiu etapu rozširovania kamerového systému. Z mestského rozpočtu si táto investícia vyžiadala takmer 25-tisíc eur.

Štyri kamery boli umiestnené na Kolonádovom moste, dve  pri vstupe na Lido, dve v parku pri hokejbalovom ihrisku, jedna kamera v blízkosti fontány za Kursalonom a jedna pri fontáne na Námestí slobody.

Tesne pred začiatkom letných prázdnin nechala mestská polícia inštalovať aj štyri kamery, ktoré monitorujú priestor bývalého trhoviska. Strážnici tak majú aktuálne k dispozícii obraz z 57 kamier v rôznych častiach mesta.

Kamerový systém funguje v Piešťanoch od roku 2002. Vtedajšie kamery boli ešte otočné, vysvetlil náčelník mestskej polície Marcel Mihalik a dodal: „Dnes používame kamery, ktoré sú schopné snímať až full HD video. Digitálnym priblížením si môžeme obraz zväčšiť a pozrieť si konkrétne časti. Nové kamery majú oveľa lepší obraz aj v noci, ale k tým v parku a na Lide sme aj tak pripojili infračervené osvetlenie, ktoré nie je síce vidieť, ale my vďaka nemu vidíme veľmi dobre.“

Text a foto: Martin Palkovič