Časť diaľnice sa spomalí, začína výmena zvodidiel

Pravdepodobne až šesť mesiacov budú na diaľnici v okolí Piešťan platiť dopravné obmedzenia. V úsekoch, na ktorých budú pracovníci dodávateľských firiem vymieňať zvodidlá, môžu ísť vodiči maximálnou rýchlosťou 80 km za hodinu.

„Zvodidlá sa osadia na krajniciach, ale aj v stredových pásoch. Práce štartujú 8. apríla, skončia koncom októbra a v tejto súvislosti sa musia motoristi pripraviť na čiastočné obmedzenia v doprave,“ píše sa na web stránke Národnej diaľničnej spoločnosti. Jedným z úsekov, na ktorom budú toto zvýšenie bezpečnostných štandardov realizovať, je diaľnica D1 v úseku Trnava – Lúka.

„Počas realizácie stavebných prác bude nutné znížiť maximálnu povolenú rýchlosť na úsekoch, kde sa práve zvodidlá budú osádzať, na 80 km/hod,“ informovala NDS s tým, že na D1 budú počas prác ponechané dva jazdné pruhy. Čiastočné obmedzenia budú trvať od 8. apríla do 31. októbra. Národná diaľničná spoločnosť sa týmto ospravedlňuje motoristom za znížený komfort.

Tieto práce sú financované z fondov Európske únie. Budú realizované aj v ďalších regiónoch a spolu vyjdu na 80,5 milióna eur.

Tex a ilustr. foto: Martin Palkovič Zdroj: ndsas.sk