Čas na nákupy pre seniorov vyhradila aj Billa

Po obchodných reťazcoch Kaufland a Lidl vyhradila hodiny pre bezpečný nákup seniorov aj Billa. V Piešťanoch sú tri jej predajne. Zákazníci, ktorí patria k najzraniteľnejšej skupine obyvateľstva pri šírení nového koronavírusu, v nich môžu bezpečnejšie nakupovať v čase od 8.00 do 9.00 h.

Kaufland a Lidl včera oznámili, že v ich predajniach sú vyhradené hodiny pre seniorov od 13.00 do 14.30 h. Zároveň informovali, že nie je v ich silách, zabezpečiť dodržiavanie tohto opatrenia, ale ostatných zákazníkov požiadali o ohľaduplnosť, a aby si svoje nákupy naplánovali na iný čas a tým chránili seniorov.

„Po konzultácii s predstaviteľmi Jednoty dôchodcov na Slovensku sme dospeli k záveru, že najvhodnejšími hodinami budú práve tie ranné, v čase od 8.00 do 9.00 h. Preto prosíme všetkých ostatných zákazníkov, aby si na svoj nákup vyberali iné časy, a dbali aj na zdravie našich starších občanov. Aj týmto spôsobom sa snažíme chrániť tých najzraniteľnejších spomedzi nás,“ oznámila dnes Kvetoslava Kirchnerová, hovorkyňa spoločnosti Billa.

Česká vláda včera prijala opatrenie, na základe ktorého by mali ľudia nad 65 rokov chodiť na nákupy do všetkých potravín, lekární a drogérii medzi 10.00 a 12.00 h. Na Slovensku zatiaľ takéto nariadenie neplatí.

Nápor zákazníkov v obchodoch podľa jej slov nepoľavuje. „Vláda SR doteraz nevydala povinnosť nosenia ochranných prostriedkov pri vstupe do predajne potravín, preto na to našich zákazníkov dôrazne upozorňujeme a pri vchode do každej jednej z našich 150 predajní sme umiestnili oznamy. Na našich predajniach sme prijali preventívne opatrenia, aby sme zabránili šíreniu vírusov, pravidelne a vo zvýšenej miere dezinfikujeme nákupné vozíky a košíky, pokladničné pásy, predeľovače,“ doplnila K. Kirchnerová.

Text: Martin Palkovič Foto – archív: Floreat Ideapark