Čajky začínajú v súťaži CEWL, zajtra privítajú rakúske šampiónky z Viedne

Piešťanské basketbalistky začnú už túto stredu na domácej palubovke svoje vystúpenie v stredoeurópskej súťaži Central Europe Women League, keď v Diplomat aréne privítajú rakúske šampiónky Flying Foxes SVS Post Viedeň. Čajky sú pred prvým duelom namotivované a chcú v ňom jednoznačne uspieť.

Hoci tento rok sa v Piešťanoch Európsky pohár hrať nebude, Čajky predsa len do kúpeľného mesta prinesú zápasy medzinárodnej konfrontácie. „Stredoeurópska liga CEWL síce nie je adekvátna náhrada za Európsky pohár, ale chceme, aby hráčky absolvovali počas sezóny čo najviac náročných zápasov, ktorých máme doma v extralige málo. Rozhodne to v CEWL nebude jednoduché a tímy, ktoré máme v skupine sú kvalitné. Netajíme sa ambíciami bojovať o celkové víťazstvo v tejto súťaži. Spravíme všetko preto, aby sme odčinili zlyhanie v Eurocupe a dosiahli úspech v tejto súťaži,“ povedal pred stredajším zápasom tréner Čajok Martin Pospíšil.

Na zápasy CEWL sa tešia už aj samotné hráčky, ktoré sú namotivované víťazstvami v domácej súťaži a chcú to preniesť aj do medzinárodného fóra. „Som rada, že je táto alternatíva, ale ako náhradu za EuroCup to neberieme, no je to niečo za čo môžeme byť vďačné. Viac zápasov, súperi z európskych líg a tým aj možnosť pre náš rast a takisto chceme dokazovať našu kvalitu aj mimo slovenských hraníc,“ skonštatovala kapitánka Čajok Sabína Oroszová.

Čajky tak odštartujú CEWL stredajším zápasom v Diplomat aréne proti rakúskym majsterkám Flying Foxes SVS Post Viedeň. Trojnásobné účastníčky Európskeho pohára a strieborný tím minulého ročníka CEWL je rozhodne kvalitným družstvom. V Rakúskej lige je nepretržite majstrom od roku 2007. Vo svojom kádri má aj dve slovenské hráčky, Dominiku Rusniakovú a skúsenú Janu Lichnerovú. Okrem nich sú na súpiske aj dve Američanky Danaejah Grant a Andrea Riley draftované tímami z americkej WNBA.

Text: Tlačová správa – Piešťanské Čajky