Basketbal: Čajky sa proti Rijeke bavili hrou, fanúšikov potešili aj koláčmi

Stredajší zápas s Rijekou bol pre Piešťanské Čajky z kategórie ľahších. Napriek tomu k nemu hráčky pristúpili s plnou vážnosťou, nenechali nič na náhodu a svojou hrou sa snažili najmä pobaviť fanúšikov.

Treba objektívne zhodnotiť, že družstvo Kvarner Rijeka bojujúce o postup do elitnej chorvátskej súťaže sa síce snažilo, ale kvalitatívne sa Čajkám rovnať nemohlo.

Čajky na palubovke od začiatku dominovali a výsledné skóre 118:36 hovorí za všetko. Piešťanky si však zápas užívali, fanúšikom predviedli pekné kombinácie, efektné zakončenia, či technické kúsky (ako napríklad Tiffany Brown J).

„Čakali sme, že zápas bude mať takýto priebeh. Podobné to bolo aj v Rijeke, kde sme vyhrali asi o 50 bodov. Do tohto stretnutia sme išli s tým, aby sme si ho užili a venovali ho fanúšikom,“ povedala po stretnutí Angelika Slamová, ktorá zaznamenala 29 bodov a premenila päť trojkových pokusov.

Tréner Čajok Martin Pospíšil v zápase využil len šesť hráčok, zvyšné nechal oddýchnuť, aby si mohli doliečiť zdravotné problémy pred sobotným zápasom v Ružomberku. „S výsledkom som spokojný. Každá z hráčok, ktorá nastúpila tak si stretnutie užil. Baby si zahrali schuti, uvoľnene,“ uviedol kouč Piešťan.

Piešťanské hráčky si pre svojich podporovateľov pripravili po zápase aj jedno malé prekvapenie. Ako výraz vďaky za podporu svojim fanúšikom napiekli rôzne druhy koláčov a po stretnutí im ich osobne rozdali. „Chceli sme sa aj týmto spôsobom poďakovať našim fanúšikom, ktorí nás podporujú na domácich, ale aj vonkajších stretnutiach. Veľmi si ich za to vážime a vždy sa nám hrá lepšie, keď sú našim šiestym hráčom a cítime ich podporu v hľadisku,“ povedala za celý kolektív Čajok kapitánka tímu Sabína Oroszová.

Text: piestanskecajky.sk Foto: Laco Duračka