Čajky hostia Diplomat Cup 2019, opäť príde aj Hejkovej USK Praha

Už počas nasledujúceho víkendu sa Piešťanské Čajky predstavia v príprave prvýkrát pred domácimi fanúšikmi. V Diplomat aréne sa bude od piatku do nedele konať  medzinárodný turnaj Diplomat Cup 2019 za účasti domácich Čajok, ZVVZ USK Praha z Česka, maďarského BEAC Ujbuda a rumunského FCC Baschet Arad.

Čajkám sa na domáci turnaj podarilo opäť prilákať zaujímavých súperov. Aj teraz sa na turnaji zúčastní jeden z najlepších európskych tímov ZVVZ USK Praha, ktorý vedie legendárna slovenská trénerka Natália Hejková, ktorú len pred nedávnom uviedli do Siene slávy FIBA. Pražský celok bude obhajovať aj minuloročné víťazstvo.

Ďalej sa v Diplomat aréne predstaví maďarský celok BEAC Ujbuda, účastník najvyššej maďarskej súťaže a rumunský tím FCC Baschet Arad, ktorý skončil v minulej sezóne na treťom mieste rumunskej ligy.  Na turnaji sa bude hrať systémom každý s každým a fanúšikov tak čaká počas Diplomat Cupu šesťzápasová nádielka kvalitného basketbalu.

„Sme veľmi radi, že môžeme opäť hostiť Diplomat Cup 2019 a ponúknuť našim fanúšikom zaujímavú medzinárodnú konfrontáciu. Zúčastnia sa tu kvalitné tímy, ktoré nás isto dostatočne preveria,“ povedal pred turnajom tréner Piešťanských Čajok Richard Kucsa.

AKTUALIZOVANÉ:

Blížiaci sa prípravný basketbalový turnaj Diplomat Cup 2019 bude mať napokon len troch účastníkov. Organizátori z Piešťanských Čajok včera obdržali nepríjemnú správu z tímu ZVVZ USK Praha, ktoré sa ospravedlnilo z účasti kvôli zdravotným problémom viacerých hráčok.

Vedenie klubu intenzívne hľadalo náhradu, no v časovo krátkom horizonte sa nikoho zohnať nepodarilo a tak budú na prípravnom turnaji v Piešťanoch len tri družstvá – Piešťanské Čajky, BEAC Ujbuda (Maďarsko) a FCC Baschet Arad (Rumunsko). Zmeny sa tak museli udiať aj v programe turnaja, ktorý bude vyzerať nasledovne:

13.09.2019 (piatok)
18:00 Piešťanské Čajky – FCC Baschet Arad

14.09.2019 (sobota)
FCC Baschet Arad – BEAC Ujbuda 17:00

15.09.2019 (nedeľa)
BEAC Ujbuda – Piešťanské Čajky 16:00

Denná vstupenka, ktorá zahŕňa vstup na oba zápasy bude v predaji v hodnote 3 eur.

Text a foto: piestanskecajky.sk