Čajky hostia Diplomat Cup 2018, príde aj USK Praha s N. Hejkovou

Piešťanské Čajky hostia počas nadchádzajúceho víkendu medzinárodný prípravný turnaj Diplomat Cup 2018, ktorý bude generálkou pred začiatkom sezóny. Čajky si na turnaj pozvali atraktívnych súperov ZVVZ USK Praha, KP Brno a UNI Győr.

Diplomat Cup 2018 bude pre basketbalistky z kúpeľného mesta vyvrcholením prípravy. Turnaj sa uskutoční v termíne 21. – 22. septembra za účasti tímov ZVVZ USK Praha (ČR), KP Brno (ČR) a UNI Győr (Maď.) Hrať sa bude Final Four systémom, teda v piatok semifinálové zápasy a v sobotu duel o tretie miesto a finále. S pražským USK si Čajky navyše hneď po turnaji zahrajú ešte jeden prípravný zápas.

„Obdobie medzi domácim zápasom so Šopronom a Diplomat Cupom je veľmi náročné. Verím, že sa tvrdou prácou dopracujeme k tomu, čo chceme. Cieľom bude postupne pretaviť nazbierané základne informácie a kondičný základ do špecifickejších basketbalových situácii. Na turnaji, na ktorom doma privítame atraktívnych súperov chceme určite už uspieť,“ uviedol tréner Piešťan.

Samotné zúčastnené družstvá na Diplomat Cupe budú divácky veľmi atraktívne. Azda najväčším lákadlom je účasť ZVVZ USK Praha. Niekoľkonásobné české majsterky a v roku 2015 víťazky Euroligy, ktoré patria dlhodobo k európskej špičke vedie legendárna basketbalová trénerka Natália Hejková. Kvalitou kádra za USK nezaostáva ani eurocupový tím UNI Győr a tretím do partie bude ďalší účastník Eurocupu a minuloročný vicemajster Česka KP Brno, s ktorým sa už Čajky v rámci prípravy stretli na brnenskom turnaji Jersey Cup, kde mu podľahli 56:62.

Diplomat Cup 2018:

21.09. (piatok): 15:30 Piešťanské Čajky – UNI Győr (semifinále 1), 18:00 ZVVZ USK Praha – KP Brno (semifinále 2)

22.09. (sobota): 15:30 zápas o tretie miesto, 18:00 finále

Prípravný zápas:

23.09. (nedeľa): 11:00 Piešťanské Čajky – ZVVZ USK Praha

Zdroj: Tlačová správa/Piešťanské Čajky Ilustr. foto: Martin Palkovič