Black Swans Triathlon absolvujú aj viacerí Piešťanci

V Ratnovskej zátoke sa 3. a 4. júla 2021 koná Black Swans Triathlon. V medzinárodnej konkurencii bude cez víkend súťažiť aj viacero piešťanských športovcov.

Program a trasy organizátori zostavili tak, aby vyhovovali každému – od začiatočníkov, cez amatérov až po profesionálov. Pre všetkých, ktorí si chcú triatlon iba vyskúšať, je v sobotu pripravená trasa Sprint triatlonu, kde sa pláva 750 m, bicykluje 20 km a behá 5 km. Odvážnejší môžu skúsiť, taktiež v sobotu, Olympijský triatlon s dvojnásobnými vzdialenosťami. Štart prvej disciplíny plávania je o 10.00 h. Športovci budú určite radi, ak ich prídete podporiť.

Na nedeľu je plánovaná aj náročnejšia trasa polovičného Ironmana (1,9 km plávanie, 90 km bicykel, 21 km beh), kde je možné absolvovať tiež štafetu alebo tzv. Akva-bike – teda plávanie a bicyklovanie. Štart je už o 9.00 h. Behať sa bude po vale ku Krajinskému mostu a bicyklovať smerom na obec Jalšové.

Pre najlepších sú pripravené hodnotné ceny, ale každý účastník môže počítať s finišérskou medailou aj s bohatým štartovacím balíčkom.

„Máme prihlásených triatlonistov z Francúzska, Rakúska, Maďarska aj Českej republiky,“ povedala pred pretekmi ich organizátorka Janka Beňačková. Dodala, že českú triatlonovú špičku zastupujú Simona Křivánková a Pepa Křivánek.

Domáci klub Black Swans budú reprezentovať Braňo Sivák, Peter Bohuš, Marián Seitler, Juraj Brna, Matej Brna, Pavol Sedliačik, Janka a Miňo Brežný, Mišo Čuridlo,“ pokračuje J. Beňačková s tým, že ďalšími Piešťancami na štarte budú Zuzana Kaletová, Andrej Bartek, Tomáš Černák, Erik Ferencz.

Text: Martin Palkovič Ilustr. foto: Peter Ferencz