Bicykle pod kamerami aj nové parkovacie miesta, takto bude vyzerať autobusová stanica

Hlavným cieľom rekonštrukcie autobusovej stanice je modernizácia priestoru, zatraktívnenie predstaničného priestoru a tým zlepšenie kultúry cestujúcej verejnosti.

Verejnosti bude poskytnuté do užívania moderné občianske vybavenie, ktoré zahŕňa napr. čakáreň pre cestujúcich s wi-fi pripojením, dva stánky s rýchlym občerstvením, toalety alebo aj vonkajší verejný priestor s lavičkami v príjemnom prostredí plného zelene. Cestujúci na autobusovej stanici nájdu moderné informačné panely s online časmi odchodov a príchodov jednotlivých spojov ako aj množstvo bicyklových státí, ktoré budú pod nepretržitým kamerovým dozorom.

Súčasťou modernizácie autobusovej stanice bolo aj odstránenie betónového oplotenia, ktoré oddeľovalo staničný priestor od okolia. Zbúraním oplotenia, odstránením reklamných pútačov a vysadením zelene sa predstaničný priestor zatraktívni, zjednotí a vzájomne prepojí so vstupom do mesta.

Súčasťou rekonštrukcie a modernizácie autobusovej stanice v Piešťanoch je tiež výmena všetkých spevnených plôch a renovácia prístreškov na nástupištiach.

Plynule s ukončovaním prác na rekonštrukcii autobusovej stanice plánuje investor začať s výstavbou nového parkoviska s viac ako 80 parkovacími miestami tak, aby verejnosť mala zabezpečený komfortný presun z osobnej dopravy (auto, bicykel) na autobusovú či vlakovú verejnú dopravu.

Predpokladané ukončenie stavebných prác na autobusovej stanici je do 15. marca 2021, pričom uvedený termín ešte môže ovplyvniť počasie.