Betlehemské svetlo si môžete odpáliť v kostoloch. Na polnočnej omši zahrá Máj

Štedrý deň je u kresťanov vyvrcholením adventu a začiatkom vianočných sviatkov. Polnočnou omšou veriaci slávia Božie narodenie. Počas Štedrého dňa je dobrovoľný pôst.

V domácnostiach sa dnes už tradične rozhorí Betlehemské svetlo, ktoré z Baziliky Narodenia Pána v Betleheme priniesli skauti. Ľudia si ho môžu na Štedrý deň od 10.00 do 12.00 h odpáliť v kostoloch a pod vianočným stromčekom na Sídlisku Adam Trajan.

Tam sa bude slúžiť aj polnočná omša, ktorá však začína už o 22.00 h, podobne ako v miestnej časti Kocurice. V ostatných piešťanských kostoloch začínajú omše o polnoci. Pred a po polnočnej omši v jezuitskej kaplnke sa predstaví folklórny súbor Máj.

Požehnanie betlehemov sa uskutoční na Štedrý deň počas svätej omše o 16.00 h v Kaplnke Sedembolestnej panny Márie a v Kostole sv. Štefana Uhorského.

Jasličková pobožnosť – predstavenie, ktoré divákov vtiahne do tajomstva vianočných sviatkov, bude vo farskom Kostole sv. Cyrila a Metoda 25. decembra o 16.00 h.

Detské štedrovečerné služby božie začínajú v evanjelickom kostole na Štedrý deň o 15.00 h a štedrovečerné služby božie o 17.00 h.

Zdroj: piestanycm.fara.sk, zbory.ecav.sk/piestany