Beth Hart sa v Piešťanoch cítila ako doma

Americká speváčka odohrala v piešťanskom Dome umenia koncert plný emócií – neubránila sa slzám a zahrala aj na želanie.

Jej jediné vystúpenie na Slovensku v rámci aktuálneho európskeho turné trvalo vyše dve hodiny. Českí fanúšikovia, ktorí ju zažili aj v Zlíne, museli uznať, že sa u nás cítila oveľa lepšie. Tlieskala jej plná sála a niektoré skladby s ňou ľudia aj spievali.

Beth Hart sa stala hviezdou po vydaní mimoriadne úspešného albumu, ktorý nahrala s gitarovým mágom Joeom Bonamassom. Jej tvorba je však oveľa bohatšia. Mnohé skladby si píše sama, spieva z hĺbky duše.

Inak to nebolo ani v Piešťanoch. Pred piesňou, ktorú venovala manželovi, sa rozplakala. Občas nútila svoju kapelu improvizovať, na konci dokonca zahrala na želanie.

„Cítim sa tu ako doma v obývačke, kde si môžem hrať svoje songy,“ povedala Beth Hart nadšenému publiku a dodala, že koncertu v divadelnom priestore sa najprv bála: „Hovorila som si, nebude tu nikto piť, ani sa zabávať.“

Napriek tomu, že na Slovensku bola prvý raz, určite sa sem chce vrátiť. Mala tu totiž množstvo fanúšikov a premiérovým koncertom si ďalších získala.

beth hart 2 beth hart 3 beth hart 4 beth hart 4a beth hart 5 beth hart 6 beth hart 7 beth hart 8 beth hart 9 beth hart 11 beth hart 10

Text a foto: Martin Palkovič