Beh Wings for Life so Zuzanou Vráblovou pomôže ľuďom s poranenou miechou

Jediný globálny beh bez cieľovej čiary sa v nedeľu 9. mája uskutoční vďaka wakeskaterke Zuzane Vráblovej aj v Piešťanoch. Jeho cieľom je prispieť na výskum liečby poranenia miechy.

Wings for Life je celosvetové podujatie, do ktorého sa pravidelne zapájajú tisíce profesionálnych aj amatérskych športovcov. Cieľová čiara v podobe virtuálneho stíhacieho auta ich naháňa. Každý účastník preto dobehne do vlastného cieľa. Beh preňho končí vo chvíli, keď ho Catcher Car predbehne.

Vďaka Zuzane Vráblovej sú Piešťany aj tento rok v zozname miest, kde sa Wings for Life uskutoční, ale absolvovať ho je možné kdekoľvek na svete.

„Keď behám Wings for Life World Run, zažívam neskutočnú emóciu, čo sa mi inokedy pri behu nestáva,“ hovorí Zuzana Vráblová, ktorá toto podujatie podporuje pravidelne napriek tomu, že beh nie je jej najobľúbenejšou športovou aktivitou.

Do ôsmeho ročníka Wings for Life World Run sa dá zapojiť dvomi spôsobmi. Buď účasťou na organizovaných app runoch v jednom z ôsmich slovenských miest (Bratislava, Senica, Trnava, Piešťany, Žilina, Nitra, Vysoké Tatry a Košice). Alebo si World Run odbehnite sami, kdekoľvek na Slovensku, na vašej obľúbenej trase, ktorú si určíte vy. V obidvoch prípadoch potrebujete registráciu, aplikáciu v telefóne a chuť nielen behať, ale aj pomáhať.

Celý účastnícky poplatok bude totiž venovaný na výskumné projekty, ktoré hľadajú spôsob liečby poranenej miechy, aby tak pomohli miliónom ľudí odkázaných na invalidný vozík.

Wings for Life štartuje v nedeľu 9. mája o 13.00 h.

Zdroj: Tlačová správa Red Bull Foto: Jan Kasl / Red Bull Content Pool