Beh oslobodenia Kálnice už 15. apríla

Vyber si trať, získaj pamätnú medailu a ochutnaj domáci Divinový guláš. Príď si zabehať po uzatvorenej hlavnej ceste na trase 1500 m, 5500 m a 11 km. Trasy pre dospelých – 5 a pol a 11 km, povedú po hlavnej ceste z Kálnice do Rakoľúb a späť. Pre juniorov je pripravená trať v dĺžke 1500 m.

Registrácia prebehne do 12.30 h v miestnom kultúrnom dome v obci Kálnica. Výstrel zo štartovej pištole zaznie o 13.30 h. Štartovné pre kategóriu dospelých je len 8 eur, 10 eur na mieste. Do 15 rokov zdarma.

Pre všetkých bežcov sú pripravené medaily, odovzdávané po dobehnutí miestnymi dievčinami v krojoch. Na absolútnych víťazov čakajú pamätné poháre. Hodnotné ceny však získajú aj ostatní v prvej trojke. Občerstvenie bude zabezpečené počas celej akcie, štartovné zahŕňa porciu divinového gulášu po pretekoch a zdravé ovocie. Súčasťou akcie bude aj krátky folklórny program v kultúrnom dome v Kálnici. Organizátormi sú obec Kálnica a Snowca, ktoré srdečne pozývajú priaznivcov behu na podujatie. Beh sa koná pri príležitosti 78. výročia oslobodenia obce Kálnica rumunskými vojakmi a na počesť rodáka z Kálnice a zakladateľa behu a masérskej školy Remas Miroslava Sláva Masára.

Zdroj: Tlačová správa – Snowca