Beh okolo hradu Tematín bude už túto nedeľu

Okolie Piešťan a krásy Považského Inovca sú známe. Mnoho ľudí už meralo cestu na hrad Tematín, túlalo sa po okolí alebo si prišli na Bezovec zalyžovať. Ale málokto si okolo hradu zabehal.

Na sviatok práce, v nedeľu 1. mája, sa bude konať už 3. ročník úspešného bežeckého podujatia – Beh okolo hradu Tematín. Trasa povedie hrebeňom Považského Inovca od Koliby na Bezovci, ktorá sa nachádza hneď pri 300 metrovom lyžiarskom vleku a pri veľkom parkovisku. Štartovať sa bude práve tu o 11.00 h, predtým od 8.15 do 10.45 h prebehne registrácia na mieste.

Bežci budú mať pred sebou desať a pol kilometrovú trať s prevýšením 400 metrov. Trasa sa začína výbehom červenou zjazdovkou a pokračuje jemnými výbehmi a zbehmi po modrej značke až na hrad Tematín, kde sa tesne pred hradom stáča vľavo. Pokračuje po hrebeni, kde je neustále po ľavej v dohľade strane hrad Tematín. Asi piatich kilometroch mení smer a vedie strmým kopcom v lesíku až na známu Bezoveckú čiernu zjazdovku – tzv. päťstovku. Pretekári sa tu ako každoročne určite zapotia, niektorí vybehnú a niektorí vykráčajú.

Po skončení preteku je pre účastníkov pripravený chutný guláš alebo rizoto už v spomínanej kolibe. Víťazov, ale i náhodne vyžrebovaných bežcov v tombole podporí snowca.sk. Pretek sa bude konať pod záštitou Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Možnosť registrácie a platby priamo na http://www.horskybeh.sk/beh-hrad-tematin-prihlaska.php alebo na beh.sk

Informácie o pretekoch:  janka.benacka@gmail.com

Takto to na Behu okolo Tematínu vyzeralo minulý rok:

beh okolo tematinu 5 beh okolo tematinu 4 beh okolo tematinu 2 beh okolo tematinu 1

Text: Tlačová správa (prvýkrát publikované 7. apríla 2016)