Beethovenova alej zmenila majiteľa, jeho meno zatiaľ nie je známe

Pozemky na Červenej veži zmenili vlastníka po dražbe, do ktorej ich dala UniCredit Bank. Jeho meno bude známe až po zápise do katastra.

Pri poľnej ceste vedúcej z Červenej veže na Havran mal vyrásť rezidenčný a rekreačný komplex s akvaparkom. Za projektom s predpokladanými nákladmi 49 mil. eur bola spoločnosť Iuris Group. Tá o lukratívne pozemky v obci Banka teraz prišla.

O nehnuteľnosti nemal ešte koncom apríla záujem nikto. Vlastníka zmenili až po druhej opakovanej dražbe. Uspel záujemca, ktorý k vyvolávacej cene 2,8 mil. eur pridal ďalšie dva milióny. Informoval o tom portál etrend.sk.

Pozemky dala do dražby UniCredit Bank, ktorá plánovanú výstavbu projektu Beethovenova alej financovala. Aká bude jeho budúcnosť, nie je teraz jasné.

Ešte koncom minulého roka sa zdalo, že realizácia začína. Na mieste stála tabuľa oznamujúca začiatok výstavby obytného a relaxačného súboru. V prevej etape mala vyrásť infraštruktúra.

Projekt Beethovenova alej počítal so vznikom 164 stavebných pozemkov s možnosťou výstavby rodinných domov na kľúč. Súčasťou rekreačnej časti mal byť akvapark, trojhviezdičkový hotel a 150 chatiek.

Text a foto: Martin Palkovič