Bazén v hoteli Sĺňava je pre verejnosť zatvorený

Napriek snahe plaveckých klubov a mestskej dotácii vo výške 50-tisíc eur stratili obyvatelia piešťanského regiónu možnosť využívať jediný krytý bazén v širokom okolí. Pre verejnosť je neprístupný od 1. apríla. Potrvá to zrejme dva mesiace.

Informáciu potvrdil Pavol Škodný z občianskeho združenia Bazén Piešťany. Podľa jeho slov je dôvodom nedostatok personálu. Hotel Sorea Sĺňava prepustil ľudí, ktorí vykonávali odborný dozor pri bazéne v čase, keď slúžil verejnosti.

Celý hotel bude už od 1. júna prevádzkovať spoločnosť Adeli Medical Center. Pre krátkosť času doterajší prevádzkovateľ nepristúpil k realizácii zmluvy s občianskym združením Bazén Piešťany.

„Preto prišlo k vzájomnej dohode o prenájme hodín slúžiacich výlučne pre športové kluby, ktoré sú schopné zabezpečiť si odborný dozor,“ vysvetlil Pavol Škodný a dodal: „Momentálne sa dokončuje zmluva so spoločnosťou Adeli, ktorá prevezme celý objekt hotela Sorea od 1. júna, a ktorá nám prenajme športovo relaxačné centrum – bazén. Verím, že všetko pôjde bez problémov a od 1. júna budú môcť navštevovať bazén nielen športové kluby, ale aj verejnosť ako to bolo doteraz.“

Mesačný nájom za bazén je 6-tisíc eur. Keďže športové kluby by si to nemohli dovoliť, poslanci schválili vstup Mesta Piešťany do občianskeho združenia. Členské, ktoré mesto tento rok zaplatí, stanovili na 50-tisíc eur.

O hrozbe zatvorenia bazéna v hoteli Sĺňava sa hovorí už dlhšie než rok. Riešenie začali v spolupráci so samosprávou hľadať zástupcovia plaveckých klubov. Zdržalo ich aj neskoré schválenie mestského rozpočtu, bez ktorého radnica nedokázala garantovať finančnú pomoc. Tú poslanci odsúhlasili až 18. februára.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič