Bažant Kinematograf sa už chystá do Piešťan, pozrite si program

Retro autobus opäť premietne v Hudobnom pavilóne v mestskom parku české a slovenské filmy. Prvý už v piatok 6. júla 2018.

Projekt jedinečného letného kina na kolesách na Slovensku začal písať svoju históriu v roku 2003. Vtedy navštívil retroautobus zn. Škoda RTO po prvýkrát 15 slovenských miest. Premietal počas celého leta divácky atraktívne české a slovenské filmy. Umožnil to generálny partner Zlatý Bažant, ktorého dôvera nepretržite trvá dodnes.

Od roku 2004 po Slovensku s filmami cestujú autobusy dva, počas svojej trasy obídu celé Slovensko a stávajú sa neoddeliteľnou súčasťou kultúrneho leta v troch desiatkach miest. Diváci si vďaka nim vychutnávajú nové i staršie česko-slovenské filmy v unikátnej atmosfére pod holým nebom priamo v centre svojho mesta.

Za jeho doterajšiu 15-ročnú históriu videlo projekcie Bažant Kinematografu na Slovensku vyše 700 000 divákov v 60-tich rôznych mestách. Premietol 81 celovečerných a 54 krátkych filmov slovenských a českých tvorcov.

6. júla o 21.30 h Prezident Blaník

Zábavný, groteskný i absurdný príbeh lobistu Antonína Blaníka, ktorý sa rozhodne kandidovať na prezidenta Českej republiky. Odohráva sa na pozadí skutočných udalostí druhej priamej voľby prezidenta Českej republiky. Vystupuje v ňom celý rad reálnych osobností českého politického a spoločenského života.

7. júla o 21.30 h Čiara

Adam Krajňák je otcom rodiny i hlavou kriminálnej skupiny, ktorá pašuje cigarety cez slovensko-ukrajinskú hranicu. Pokojné spolužitie dvoch prelínajúcich sa svetov naruší novovybudovaná schengenská hranica a nervozita z nejasnej budúcnosti.

8. júla o 21.30 h Po strništi bos

Diváci ho aj s jeho rodičmi už poznajú z filmu Obecná škola z roku 1991. Vo filme Po strništi bos sa ich príbeh vracia do Edovho raného detstva. Do času, ked jeho otec odmietol príslušnosť k okupantom Protektorátu Čechy a Morava, a celá rodina sa musela odsťahovať z Prahy na vidiek.

9. júla o 21.30 h Otcova volga

Matka s dcérou sa na veteránskej volge vydávajú po stopách bývalých mileniek a priateľov ich nedávno zosnulého manžela a otca, aby odhalili jeho skrývané tajomstvo. Najnovší film Jiřího Vejdělka, režiséra divácky najúspešnejších českých filmov posledných rokov.

10. júla o 21.30 h Backstage

Súčasný príbeh o skupine mladých tanečníkov, ktorých priateľstvá, lásky a pohľad na svet zmení ich účasť v televíznej tanečnej súťaži. Film plný výbornej hudby a kreatívnych tanečných čísel skupiny The Pastels z dielne známeho choreografa Miňa Kereša.

Zdroj: kinematograf.sk