Basketbalové reprezentantky odohrajú v Piešťanoch dva zápasy s Chorvátskom

Nový tréner ženskej basketbalovej reprezentácie SR Juraj Suja nominoval 15 hráčok na kemp, ktorým odštartujú spoločnú prípravu na kvalifikáciu ME 2021. Spoločný program rozdelený do viacerých bolov odštartuje 27. mája v Ružomberku a jeho súčasťou bude aj šesť prípravných zápasov. Informovala o tom stránka slovakbasket.sk.

„V tejto pätnástke je jadro tímu, s ktorým rátame neskôr v kvalifikácii ME 2021. Do úvahy však prichádzajú ešte aj iné dievčatá, ktoré majú napríklad v súčasnosti zdravotné problémy, alebo im termín blížiaceho sa bloku prípravy nevyhovoval,“ uviedol Juraj Suja pre slovakbasket.sk.

Na reprezentantky čaká v priebehu mesiaca celkovo šesť prípravných zápasov. V Ružomberku nastúpia 8. a 9. júna proti Srbsku. Pred ďalším blokom spoločnej prípravy sa stretnú 11. júna v Piešťanoch, odkiaľ vycestujú na dva zápasy v Slovinsku (14. a 15. júna). V závere letnej prípravy nastúpia 21. a 22. júna v Piešťanoch proti Chorvátsku.

Nominácia basketbalistiek SR na spoločnú prípravu v Ružomberku (od 27. mája): Barbora Bálintová (Arka Gdyňa/Poľ.), Nikola Dudášová (Žabiny Brno/ČR), Angelika Slamová (ASC Sepsi Sfantu Gheorge/Rum.), Laura Horvátová (ŠBK Šamorín), Terézia Páleníková (1KS Šleza Vroclav/Poľ.), Miroslava Mištinová (MBK Ružomberok), Angelika Theinerová (BLK Slavia Praha/ČR), Michaela Balážová, Dominika Drobná (obe Young Angels Košice), Sabína Oroszová (KP Brno/ČR), Žofia Hruščáková (Flammes Carolo Basket Charleville-Mezieres/Franc.), Mária Felixová (Basket Lulea/Švéd.), Ivana Jakubcová (Piešťanské Čajky), Beáta Janoščíková (MBK Ružomberok), Michaela Raková (Meccanica Nova Vigarano/Tal.)

Hlavný tréner: Juraj Suja, asistent trénera: Peter Jankovič, manažér tímu: Tomáš Horký, lekár: Ján Meszároš, fyzioterapeutka: Alžbeta Dutková.

Text: Tomáš Horký Foto archív: Martin Palkovič