Basketbal: Zdolajú Čajky bundesligového lídra z Marburgu aj doma?

Diplomat aréna bude v stredu hostiť ďalší atraktívny basketbalový duel. Čajky v treťom zápase Stredoeurópskej ligy CEWL privítajú aktuálne najlepší tím nemeckej bundesligy BC Pharmaserv Marburg.

Marburg v tejto sezóne zatiaľ vedie tabuľku najvyššej ženskej súťaže v Nemecku, kde z jedenástich zápasoch desať vyhral. V prvom vzájomnom meraní síl na začiatku novembra Piešťanky dokázali zvíťaziť na súperovej palubovke 78:66 a rady by na túto výhru nadviazali aj na domácej palubovke.

„Marburg je tím, ktorý vyniká úspešnou streľbou spoza trojkového oblúka a taktiež medzi jeho silne stránky možno zaradiť rýchly protiútok a hru jedna na jedna,“ povedala na margo zajtrajšieho súpera z Marburgu krídelníčka Čajok Alexandra Baburová, ktorá zároveň doplnila, čo bude dôležité, aby piešťanské basketbalistky na tento duel nadviazali: „V prvom rade bude dôležité zachytiť úvod zápasu a dobrou obranou eliminovať ich útočnú silu.“

Skupina A, v ktorej Čajky okrem Marburgu súperia aj s českým Hradcom Králové je veľmi vyrovnaná, v prípade víťazstva nad Nemkami by sa Čajky výrazne priblížili k postupu do Final Four súťaže. „ Bude proti nám stáť zdatný súper. Víťazstvo, ktoré sme dosiahli na ich palubovke je dôležité, no teraz nás čaká nový zápas a určite to nebude jednoduché. Marburg si stále drží svoju kvalitu v bundeslige i nemeckom pohári. Vieme o čo hráme a chceme jednoznačne uspieť,“ skonštatoval tréner družstva z kúpeľného mesta Richard Kucsa.

Hneď v úvode roka 2019 je to pre Čajky už tretí zápas a celkovo v januári odohrajú osem súťažných duelov. Ako vnímajú ostrý štart do nového roka samotné hráčky nám prezradila A. Baburová: „Berieme to tak, ako to je. Všetky z nás vedeli, aký nabitý program nás po novom roku čaká, takže sme sa tomu prispôsobili. Hoci hráme zápas za zápasom, nič to nemení na tom, že chceme byť úspešné.“

Zdroj: piestanskecajky.sk