Basketbal: Slovenský pohár je jedným z vrcholov sezóny Piešťanských Čajok

Piešťanské Čajky čaká cez víkend ďalší z vrcholov aktuálne sezóny. V bratislavskej Hant aréne sa predstavia na Slovenskom pohári žien 2019, ktorý sa tento rok koná na jednom mieste spoločne s mužskou zložkou. Čajky posledné dva ročníky hostili na domácej palubovke, v roku 2017 sa im ho podarilo vyhrať, minulý rok im víťazstvo ušlo v posledných sekundách finálového zápasu s Good Angels Košice.

O ambíciach Čajok v Slovenskom pohári i o pôsobení piešťanského družstva v Európskej basketbalovej lige žien EWBL sme po štvrtkovom návrate z Bieloruska v krátkosti porozprávali s trénerom Richardom Kucsom. 

V stredu ste v Minsku nezvládli odvetný zápas EWBL, keď ste domácemu Cmoki podľahli 52:67 a do Final Four súťaže ste nepostúpili. Ako sa spätne dívate na stredajší duel a v čom vidíte hlavné dôvody neúspechu?

Super bol lepší a postúpil zaslúžene. My sme mali šancu v domácom zápase zvíťaziť o par bodov, ale nestalo sa. Cmoki svoju výhodu domáceho prostredia využilo.

Čajky druhý rok po sebe postúpili do play-off EWBL, opäť však skončili v štvrťfinále. Môžete v krátkosti zhodnotiť tohtoročné účinkovanie v tejto súťaži a ste s účinkovaním v EWBL spokojný?

EWBL bola pre nás tuto sezónu veľmi dobrá súťaž. Odohrali sme zápasy proti kvalitným družstvám a celkovo s našim pôsobením prevláda spokojnosť.  Rozbeh v súťaži sme mali slabší, ale postupne sme naberali sebavedomie a boli sme konkurencieschopní.

Po návrate z Bieloruska ste nemáte ani dva dni na oddych a prípravu na ďalší z vrcholov sezóny – Slovenský pohár žien 2019. S akými ambíciami pocestujete do Bratislavy?

Našim primárnym cieľom je vybojovať si postup do finále. Sústredíme sa zatiaľ výhradne len na sobotný zápas s Young Angels Košice.

Po dvoch uplynulých ročníkoch, ktoré Čajky hostili v Diplomat aréne sa tento rok uskutoční Slovenský pohár v bratislavskej Hant aréne spoločne s mužskou zložkou. Ako sa dívate na skutočnosť, že sa bude hrať na neutrálnej pôde?

Ja osobne som ešte nezažil Slovenský pohár organizovaný spoločne pre mužov aj ženy, aj keď viem, že pred pár rokmi to bolo podobné. Ale či je to na domácej, či neutrálnej palubovke alebo sú tam aj mužské zápasy nie je pre nás rozhodujúce. Rozhodujúca bude momentálna športová forma a možno trocha šťastia. Je to jeden z vrcholov tejto sezóny a my sa naň pripravujeme seriózne.


Slovenský pohár žien (16. – 17. februára, hala Pasienky v Bratislave):

Semifinále (sobota):

MBK Ružomberok – ŠBK Šamorín (13.00 h), Young Angels Košice – Piešťanské Čajky (15.30 h)

O 3. miesto (nedeľa):

13.00 h zdolané tímy zo semifinále

Finále (nedeľa):

15.30 h víťazi semifinálových duelov


Text: piestanskecajky.sk