Basketbal: Semifinále štartuje. Získajú dnes Čajky prvé víťazstvo?

Už dnes štartuje semifinálová séria ženskej basketbalovej extraligy medzi Piešťanskými Čajkami a MBK Ružomberok.  Piešťanské hráčky budú mať v sérii hranej na tri víťazné stretnutia, ako prvé výhodu domáceho prostredia. Podarí sa im v sobotu 25. marca o 18:00 získať v Diplomat aréne prvý bod?

Obaja semifinalisti si si so štvrťfinálovými súpermi poradili hladko 2:0 na zápasy. Čajky prešli cez Nitru a Ružomberok vyradil Banskú Bystricu.

Všetko sa teraz však sústredí práve na semifinálovú sériu, ktorá rozhodne ponúkne kvalitný basketbal. Obe družstvá majú finálové ambície, no postup si môže vybojovať len jedno.

„Našim cieľom je jednoznačne postúpiť do finále. Bolo by alibistické hovoriť niečo iné. Ružomberok má však rovnaký cieľ a bude to séria na ostrie noža. Sme si vedomí, že nás nečaká nič jednoduché a budeme si to musieť vydrieť veľmi tvrdou prácou. Ružomberok sa pred play-off posilnil, čo ich tím určite skvalitnilo. My sme sa na semifinále dôkladne pripravovali a spravíme všetko preto, aby sme uspeli, “ povedal pred dnešným duelom tréner Čajok Martin Pospíšil.

Piešťanské Čajky vyhrali v základnej časti s Ružomberkom tri zo štyroch vzájomných duelov a skončili na druhej priečke, práve pred Liptáčkami a budú mať ako prvé výhodu domácej prostredia. Túto skutočnosť chcú Čajky využiť vo svoj prospech a pred domácimi fanúšikmi nenechať nič na náhodu.

Stretnutie sa dnes začína o 18:00 a vstupenky budú v predaji od 16:30 v pokladni Diplomat arény v hodnote 3 €.

Text: piestanskejcajky.sk Foto: MP