Basketbal: S. Oroszová: Chceme, aby sa na našu hru dobre pozeralo

Piešťanské Čajky čaká v sobotu v Diplomat aréne zápas so Slovanom Bratislava. Aktuálne líderky extraligovej tabuľky si chcú v pripísať aj šiestu extraligovú výhru v rade a poctivo sa na to v tréningovom procese pripravujú. O tom aká je v tíme Piešťan aktuálne nálada porozprávala kapitánka družstva a dnešná meninová oslávenkyňa Sabína Oroszová.

Basketbalistky z kúpeľného mesta sa po vypadnutí z kvalifikácie Európskeho pohára sústreďujú hlavne na domácu súťaž, ktorú doplnia aj zápasy stredoeurópskej ligy CEWL. V týchto dňoch už začali aj stretnutia základných skupín Eurocupu, ktorým napriek vypadnutiu Čajky venujú pozornosť.

„Európsky pohár určite sledujeme. Dnes sa akurát sa koná zápas MBA Moskva – PEAC Pécs, kde sme mohli byť namiesto Pécsu my, takže sa to bude o to ťažšie  pozerať. Jasné že sklamanie tam ešte je a myslím si, že ho bude cítiť celu sezónu, ale musíme na to zabudnúť a sústrediť sa na ďalšie ciele, ktoré sú pred nami,“ povedala S. Oroszová, ktorá spolu so svojimi spoluhráčkami privítala, že si na medzinárodnom poli zahrajú aspoň v Central Europe Women League.

„Som rada, že je táto alternatíva, ale ako náhradu za EuroCup to neberieme. Kvalita súperov a zápasov nebude, určite taká ako by sme potrebovali, no je to niečo za čo môžeme byť vďačné. Viac zápasov, súperi z európskych líg a tým aj možnosť pre náš rast a takisto chceme dokazovať našu kvalitu aj mimo slovenských hraníc.“

Čajky aktuálne vedú extraligovú tabuľku, keď vyhrali všetkých päť zápasov. Okrem víťazného stretnutia s Good Angels Košicame, sa na zvyšné štyri víťazstvá príliš nenadreli a zakaždým potvrdili úlohu favoritiek. Podľa slov S. Oroszovej sa Piešťanky vždy snažia sústrediť na svoj výkon aj proti menej kvalitnejším súperom a odovzdať zo seba maximum.

„Úprimne poviem, že aj keď chceme, tak namotivovanie sa je trocha ťažšie ako v kvalitných zápasoch. Predsa len sa hra lepšie, keď o niečo ide a myslím si, že aj fanúšikovia si to viac užívajú. No musíme sa zmieriť s tým, čo máme a sústrediť sa samé na seba. V zápasoch, ako sú tieto sa snažíme byť lepšie a lepšie, robiť menej chýb a posúvať sa ďalej, aby sme boli pripravené, keď to bude potrebné a kľúčové,“ priznala S. Oroszová.

Piešťanský celok čaká najbližšie v sobotu domáci duel proti BK Slovan Bratislava, z ktorého neberú nič iné, než víťazstvo. „Nálada v tíme je dobrá. Na tréningoch tvrdo makáme a sme sústredené na každodenne zlepšenie. Fanúšikom by sme radi dokázali, že nech sa deje čo sa deje, tak sa vždy snažíme na ihrisku nechať naše maximum a hrať tak, aby sa na to z diváckych sedačiek dobre pozeralo,“ zakončila zastupujúca kapitánka Čajok.

Zdroj: piestanskecajky.sk Ilustr. foto: Laco Duracka