Basketbal: Poslednou posilou Čajok je americká pivotka Sarah Boothe

Súpiska Piešťanských Čajok pre blížiacu sa sezónu je pre túto chvíľu uzavretá. Najnovšou posilou tímu z kúpeľného mesta sa stala 196 centimetrov vysoká americká pivotka Sarah Boothe. Skúsená podkošová hráčka sa už pripojila k tímu v prebiehajúcej príprave na súťažný ročník 2021/2022.

Klub potreboval doplniť podkošový priestor primárne na pozíciu číslo 5 a Sarah Boothe by mala so svojimi parametrami u skúsenosťami byť posledným dielom „skladačky“ pre nadchádzajúci ročník.

„Chceli sme na pozíciu pivotky získať skúsenú hráčku, ktorá bude mať aj výšku na svoju pozíciu a pevne verím, že v podobe Sarah sa nám to podarilo. Zatiaľ sa v príprave javí veľmi dobre, je to inteligentná hráčka, vidno, že už má niečo za sebou a nášmu mladému kolektívu môže len pomôcť,“ povedal Peter Jankovič.

31-ročná pivotka v minulom ročníku najskôr začala v gréckej lige za tím OA Chania, no odtiaľ sa v novembri presunula do bulharského tímu Beroe Stara Zagora. S ním sa jej podarilo zakončiť sezónu úspešne so ziskom bulharského titulu i víťazstve v nadnárodnej WABA lige.

Vo svojej pestrej kariére pôsobila okrem iného aj v Austrálii (Melbourne, Bulleen), v Rusku hrávala za Kazanochku Kazaň, v Poľsku za Widzew Lodz a vo svojej rodnej krajine absolvovala štúdium na prestížnej Stanford University. S jej univerzitným tímom sa v NCAA dokonca trikrát prebojovala do Final Four. Dlhodobo sa jej darí držať priemer viac než 10 bodov a 9 doskokov na zápas.

Skúsená podkošová hráčka sa k tímu Piešťanských Čajok pripojila už minulý týždeň a jej prvé dojmy z nového pôsobiska sú pozitívne.

„Veľmi sa teším, že budem v tejto sezóne hrávať za Piešťanské Čajky. Vybrala som si tento tím, pretože má každoročne veľké ambície a bude tomu tak i teraz. Budem sa snažiť tímu odovzdať všetko čo vo mne je, aby sa nám podarilo kvalifikovať do Eurocupu a aby sme uspeli i na domácej scéne. Moje prvé dojmy z klubu sú zatiaľ skvelé, všetko funguje na profesionálnej úrovni a od začiatku sa tu cítim veľmi dobre,“ uviedla nová posila Piešťanských Čajok Sarah Boothe, ktorá bude nosiť dres s číslom 42.

Tím Piešťanských Čajok pre sezónu 2021/2022: 

Rozohrávačky: Matea Tadić (Chorvátsko), Gabriela Andělová (Česko), Natália Martišková, Terézia Kraislová, Martina Dovčíková, Nina Gavláková

Krídelníčky: Keshunan James (USA), Dominika Rusiňáková, Alexandra Hašková, Tereza Vandlíková,

Pivotky: Sarah Boothe (USA), Laura Želnyté (Litva), Vanda Kozáková

Text a foto: piestanskecajky.sk