Basketbal: Piešťanské Čajočky získali na majstrovstvách SR bronz

Počas uplynulého víkendu sa v Trnave uskutočnili Majstrovstvá Slovenskej republiky v basketbale v o vekovej kategórii U12.

Medzi šesť najlepších tímov z celého Slovenska sa prebojovali aj Piešťanské Čajočky – členky družstva BKM Piešťany. Na turnaji predviedli basketbal založený nie len na individuálnych schopnostiach hráčok, ale aj na zvládnutí rôznych herných systémov. A to im prinieslo úžasný výsledok – bronzové medaily.

Ako čerešnička na torte bolo vyhlásenie našej hráčky Ninky Gavlákovej za najlepšiu strelkyňu celého turnaja. Bola zaradená aj do All Stars tímu turnaja.

S prvým (BK AŠK Slavia Trnava) aj druhým (CBK Košice) tímom prehrali piešťanské žiačky len o bod a nad štvrtým (Young Angels Kosice) vyhrali o 5 bodov.

To potvrdzuje, že náš tím tvoria veľmi šikovné, komplexne pripravené dievčatá. Je úžasné, že družstvo z menšieho mesta ako sú Piešťany s neporovnateľne menším potenciálom počtu hráčok ako Košice, Banská Bystrica či Poprad, dokážu hrať víťazný zápas s každým družstvom na Slovensku. Zároveň sme sa utvrdili, že systém trénovania nastavený trénerom Dobroslavom Luptákom je správny. Dokáže už aj v tejto kategórii vytvoriť oku lahodiaci basketbal.

Radi by sme poďakovali všetkým rodinným príslušníkom a fanúšikom, ktorí vytvorili úžasnú atmosféru počas našich zápasov. Nesmieme zabudnúť ani na podporu od spoločností, ktoré dokážu zastúpiť funkciu štátu a umožniť našim dievčatám venovať sa športu: Bodet & Horst, CK Piešťany, Domoss, Ekomac, Emmerson, Respect, Royaldom, Slovenský Dvor, Vegum.

Naša zostava: Nina Akay, Nina Gavláková, Katarína Halmová, Emma Havrikanič, Katarína Juricová, Emma Kubalová, Dominika Kubová, Soňa Macejková, Petra Obuchová, Soňa Orlovská, Viktória Rössler, Ema Schlosserová, Lucia Šimončičová, Alexandra Školková, Andrea Štrbová, Magdaléna Valová. Tréner: Mgr. Dobroslav Lupták Asistentka: Lujza Brašková Asistent: Peter Sedláček

Text: Branislav Macejka Zdroj: www.bkm-piestany.webnode.sk