Basketbal: Piešťanské Čajky v Slovenskom pohári opäť strieborné

Piešťanské Čajky podobne ako pred rokom, neuspeli vo finále Slovenského pohára. Vo finálovom stretnutí prehrali s organizátorom turnaja MBK Ružomberok 47:59.

Už od úvodu sa piešťanské basketbalistky na palubovke súperiek skôr trápili, základná zostava Ružomberka ich chyby trestala a navyšovala vedenie. Prvý polčas sa skončil výrazným rozdielom v prospech domácich 35:23.

Piešťany po polčasovej prestávke zlepšili svoju hru, základom bola úspešnosť streľby a aj riskovanie. Len malými krokmi znižovali manko, Ružomberok totiž nepripúšťal žiaden výraznejší nápor. V štvrtej desaťminútovke už Čajky nemali čo stratiť a podľa toho odštartovali honbu za zvratom v pohárovom finále. Nádej sa podarilo vykresať už po troch minútach, Moravčíková upravovala z piešťanského pohľadu na 45:49. Ako rozhodujúci pre osud zápasu sa ukázal 10-bodový úsek Ružomberka, ktorý režírovala dvojica Motleyová a Graysová. Náskok vyskočil do dvojcifernej hodnoty a Piešťany už v závere nemali adekvátnu odpoveď.

„V prvom rade, gratulujem domácim k zisku pohára. Ťažký zápas, opäť sa nám nevyhla smola, keď sa nám zranila ďalšia hráčka. Prišli sme zase do menšej rotácie. Tento tím ešte potrebuje nejaký čas, aby sa zohral. Myslím si, že domáci mali veľmi dobrý vstup do zápasu. Trafili aj ťažké strely, tým pádom držali nejaký balans. Ešte sme sa s tým snažili niečo urobiť, ale urobili sme chyby. Keď sme prehrávali o 6 bodov, tak sme dostali ťažkú trojku od Graysovej. Tam sa to asi zlomilo. Ale ja verím, že sa tu ešte túto sezónu vrátim a prídeme oveľa silnejší,“ povedal po zápase Peter Jankovič, tréner Piešťan.

MBK Ružomberok – Piešťanské Čajky 59:47 (17:13, 18:10, 12:15, 12:9)

Konečné poradie Final Six Slovenského pohára žien 2021/2022:

MBK Ružomberok
Piešťanské Čajky
Young Angels Košice
BK ŠKP 08 Banská Bystrica
Young Angels Košice „U19“
ŠBK Šamorín