Basketbal: Piešťanské Čajky sú krok od finále

Piešťanské Čajky si vybojovali semifinálový mečbal, v druhom stretnutí play off Niké extraligy žien uspeli na palubovke Young Angels Košice 60:53 a v sérii už vedú 2:0 na zápasy. Zverenkyne trénera Petra Jankoviča môžu spečatiť postup do finále v sobotu 2. apríla o 18.00 h pred domácimi fanúšikmi.

Martišková otvorila strelecký účet druhého semifinálového súboja, ale nik nečakal, že ďalšie štyri minúty sa Čajky k bodom nedostanú. Prvú štvrtinu jasne ovládli Košice, najskôr zaznamenali 10 bodov za sebou a potom ďalších sedem, vďaka čomu viedli po prvej štvrtine vysoko 20:6. Hrôzostrašná úvodná časť našťastie nepoznamenala Piešťany, v druhej 10-minútovke zavelila k obratu Jamesová. Americká pivotka namotivovala aj svoje spoluhráčky, niečo vyše 4 minút pred polčasovou prestávkou sa manko podarilo dostať na jednocifernú hodnotu. Čajky v tejto fáze prebrali iniciatívu nad zápasom, ale ešte stále ťahali za kratší koniec – 28:35.

Kým začiatok patril Košiciam, tak tretia štvrtina bola v réžii Piešťan. V tejto fáze povolili súperovi len 6 bodov, Tadičová bola strojcom dokonalého comebacku svojho tímu. Zverenkyniam trénera Petra Jankoviča to evidentne psychicky pomohlo, čo sa odzrkadlilo aj na skóre po tretej časti – 45:41. Vyhraté ešte nemali, čo sa ukázalo aj v záverečnej štvrtine. Legionárky na strane Košíc boli najvýraznejšou streleckou hrozbou, ale Čajky už nepustili svojho súpera do vedenia, čo sa ukázalo zo psychologického hľadiska ako kľúčové. V bodovo nevýraznejšom závere sa ústrednou tvárou stala najmä Jamesová, so spoluhráčkami napokon zaslúžene oslavovala zisk druhého semifinálového bodu v sérii.

Niké extraliga žien – 2. zápas semifinále: Young Angels Košice – Piešťanské Čajky 53:60 (20:6, 15:22, 6:17, 12:15)

Zdroj: piestanskecajky.sk

Foto: Laco Duračka