Basketbal: Páleníková pred Ružomberkom: Nemáme sa na čo šetriť

V poslednom extraligovom kole pred Vianočnou prestávkou sa Piešťanské Čajky predstavia v atraktívnom stretnutí na palubovke MBK Ružomberok. Čajky v prvom vzájomnom meraní síl vyhrali doma 56:50 a rady by uspeli aj v odvete. Duel sa uskutoční v sobotu o 17:00 v ŠH Koniareň.

Na šláger 12. kola najvyššej ženskej basketbalovej súťaže mieri veľká pozornosť a piešťanské basketbalistky sú naň dobre naladené. „Dobre vieme, že v Ružomberku sa hrá naozaj ťažko. Na zápas budeme určite dobre takticky pripravené. Musíme hrať organizovane s disciplínou celých 40 minút. Je to náš posledný zápas v tomto roku takže určite budeme robiť všetko preto, aby sme si z Ružomberka priviezli výhru a spravili dobrú predvianočnú náladu,“ povedala pred sobotným stretnutím na Liptove opora Čajok Terézia Páleníková.

Vzájomné stretnutia bývajú tradične divácky zaujímavé a na ihrisku ani v hľadisku nechýbajú emócie. Hoci Čajky dokázali v domácom dueli „Ružu“ zdolať o šesť bodov, vedia že ich nečaká nič jednoduché.

„Každý si uvedomuje dôležitosť zápasu a to ešte graduje motiváciu. Hoci sa nám proti Ružomberku v poslednej dobe darilo, momentálne to nič neznamená. Zápas sa začína od 0:0 a my budeme pripravení ukázať maximum od prvej sekundy,“ doplnil tréner Martin Pospíšil.

Po vypadnutí z Eurocupu mali Čajky vďaka extralige, či turnaji Východoeurópskej ligy v Samsune bohatý zápasový program. Piešťanky však na posledný zápas v tomto roku majú stále dostatok síl a sú pripravené nechať na ihrisku maximum.

„Náš program bol náročný, ale v profesionálnom športe nie je miesto na sťažovanie sa. Berieme počet zápasov, ako realitu a s tou sa treba vysporiadať. Stretnutia v Eurocupe a Východoeurópskej lige EEWBL nám dali veľa a my chceme tieto skúsenosti zúročiť,“ uviedol M. Pospíšil.

Jeho slová potvrdila z radu hráčok jedna z najvyťaženejších – T. Páleníková: „Nebolo to síce jednoduché, ale je to posledný zápas v tomto roku. Sme dobre motivované a už sa nemáme načo šetriť.“

Zdroj: Tlačová správa/Piešťanské Čajky