Basketbal: Nová hala má mať premiéru v zápase s Ružomberkom

Piešťanské Čajky v uplynulých dňoch ohlásili ďalšiu posilu z USA. Za tunajší basketbalový tím bude v nasledujúcej sezóne hrať Nadia Parker, ktorá pred dvoma rokmi pôsobila v MBK Ružomberok.

Práve s jej predchádzajúcim slovenským pôsobiskom si začiatkom októbra zmerajú sily Piešťanské Čajky. Malo by ísť o ich extraligovú premiéru na novej palubovke.

„Všetci v klube pevne veríme, že tréningový proces v novej hale bude môcť začať 15. septembra, a že sa všetko stihne pripraviť tak, aby 3. októbra mohli diváci vidieť zápas Piešťanské Čajky – MBK Ružomberok,“ povedal výkonný riaditeľ klubu Miloš Drgoň.

Zároveň potvrdil dohodu s Nadiou Parker, ktorá bude po Monice Engelmanovej druhou Američankou pôsobiacou v nasledujúcej sezóne v Piešťanoch. Rodáčka z japonskej Okinavy má za sebou úspešné pôsobenie v Turecku, Rumunsku, Grécku aj v Poľsku.

Piešťanské Čajky sa aktuálne pod vedením Martina Pospíšila pripravujú v Starej Turej. Podľa Miloša Drgoňa je cieľom vedenia klubu v slovenskej extralige účasť vo finále. V Eurocupe chcú byť Piešťanské Čajky vyrovnaným súperom klubom zvučných mien. „Nebude to ľahká sezóna, ale dievčatá majú chuť pobiť sa s novými výzvami.“

Text: Martin Palkovič Ilustr. foto: Laco Duračka