Basketbal: Nitra nám nedá nič zadarmo, hovorí tréner Pospíšil

Úvodnými štvrťfinálovými zápasmi dnes štartuje play-off slovenskej basketbalovej extraligy žien. Súperom Piešťanských Čajok je BKM Junior UKF Nitra a séria na dve víťazné stretnutia štartuje dnes o 18:00 hod v Diplomat aréne.

Podľa papierových predpokladov sú jednoznačným favoritom Piešťanské Čajky a očakáva sa, že si vybojujú postup do semifinále. Nitra je však veľmi húževnatý tím a kožu rozhodne nepredá lacno. „Je super, že vo štvrťfinále hráme proti Nitre. Družstvo spod Zobora má jednu vec, ktorú obdivujem – nikomu nedaruje nič zadarmo. Síce má mladý a nie až tak skúsený tím, ale hrajú aktívne a sú agresívne v súbojoch, čo je pre nás veľmi dobré. Neočakávam nič jednoduché, ale máme väčšiu kvalitu a samozrejme chceme túto sériu zvládnuť,“ povedal pred začiatkom štvrťfinálovej série s Nitrou tréner Čajok Martin Pospíšil.

Čajky neúspech v nedeľnom finále CEWL hodili za hlavu a sústredili sa už len na začiatok vyraďovacích bojov. Odhodlanie zvládnuť kľúčovú časť sezóny v kádri vicemajsteriek rozhodne nechýba a prvým krokom bude úspešne zvládnuť sériu s Nitrou.

„Do štvrťfinále s Nitrou ideme s jasným cieľom vyhrať. Dáme do toho všetko a veríme, že uhráme čo najlepšie zápasy. Nitra je však veľmi rýchle družstvo. Ma šikovné mladé hračky, ktoré dokázali v extralige už párkrát zvíťaziť. Musíme byť hlavne koncentrované a hrať náš basketbal,“ povedala pred dnešným stretnutím Rebeka Mikulášiková, pre ktorú bude mať štvrťfinálová séria zvláštny náboj, nakoľko je odchovankyňou práve nitrianskeho basketbalu. „Beriem to, ako každý iný zápas.  Budem hrať tak, ako viem a dúfam že pomôžem k tímovému víťazstvu,“ zakončila talentovaná basketbalistka Čajok.

Vstupenky na stretnutie si môžete zakúpiť v čase od 11:00 do 14:00 v reštaurácii Diplomat aréna, alebo od 16:30 v pokladni. Cena vstupeniek na zápasy play-off sú 3 eurá. Deti do 12 rokov majú vstup zadarmo.

Zdroj: piestanskecajky.sk