Basketbal: Nervydrásajúci záver prehrali Čajky tesne

Hráčky MBK Ružomberok mali počas dnešného zápasu navrch, domácim basketbalistkám sa však na ne podarilo dotiahnuť a asi v poslednej možnej chvíli vyrovnať. Predĺženie nezvládli veľmi tesne. Piešťanské Čajky podľahli v prvom kole nadstavbovej časti ženskej extraligy súperkám z Ružomberka 82:84 po predĺežní.

Ružomberčankám pomohli dve nové posily z USA Walker-Kimbroughová a Ellenbergová, ktoré trestali chyby domácich. „Sú výborné, hrajú kvalitu, ale dnes ste mohli vidieť, že sú s nami krátko a ešte nie sú na tom kondične tak dobre. Chceli to zobrať na seba a to nás skoro stálo víťazstvo,“ povedal na ich adresu tréner MBK Ružomberok Juraj Suja.

„Celý zápas sme to doháňali a stálo nás to veľa síl. So šťastím sme vyrovnali a zápas sa dal vyhrať,“ zhodnotila zápas tímu Piešťanské Čajky Kateřina Zohnová. Dodala, že domáce basketbalistky vedeli, na koho si majú dávať pozor, ale súperkám dovolili dať veľa bodov zbytočne.

Pozitívnou správou pre piešťanký basketbal bola opäť plná Diplomat aréna. Diváci videli atraktívny zápas, ktorý sa s veľkou pravdepodobnosťou v tejto sezóne ešte zopakuje. Oba tímy sa zrejme stretnú v súboji o finále ženskej extraligy.

Text a foto: Martin Palkovič