Basketbal: Na zápasy so Šopronom sa už tešíme, hovorí T. Páleníková

Piešťanské basketbalistky sa práve nachádzajú v polovici tretieho týždňa letnej prípravy na nadchádzajúcu sezónu. Tréningový dril už však okorenia aj dve prípravné stretnutia s maďarským euroligovým družstvom Šopron Basket.

Letná príprava je menej obľúbenou časťou basketbalovej sezóny, no nesmierne dôležitou. Uvedomujú si to aj samotné hráčky, ktoré pod dohľadom trénerského dua Martin Pospíšil – Richard Kucsa i kondičného trénera Mareka Mikletiča trénujú ostošesť.

„Asi ako každá letná príprava, aj táto je náročná, ale musí sa podstúpiť. Práve z nej budeme čerpať celu sezónu. Kondičnú a silovú prípravu ma na starosti Marek Mikletič, ktorý nás pripravuje už druhy rok a myslím si, že keď budeme naďalej dobre pracovať, tak fanúšikovia sa budú mat na čo tešiť,“ prezradila svoje dojmy z doterajšieho priebehu prípravy Terézia Páleniková.

Jedna z služobne najstarších Čajok zároveň aj prezradila, aká je nálada v družstve, ktoré v medzisezónnom období prešlo výraznejšou hráčskou obmenou.

„Oproti minulej sezóne je tu veľa nových dievčat a myslím si, že mame stále na čom pracovať. Stretli sme sa tu super partia a sme odhodlané pracovať na tom, aby sme hrali atraktívny a kvalitný basketbal.“

Po vyše dvoch týždňoch tréningových dávok však už prichádzajú na radu aj prvé prípravné stretnutia. V tomto týždni začnú Čajky pekne zostra, keď ich preveria niekoľkonásobné maďarské majsterky zo Šoprona.

Piešťanky sa už dnes o 18:00 h predstavia na palubovke elitného maďarského tímu a v „odvetnom“ stretnutí ho privítajú v sobotu v rovnakom čase v Diplomat aréne.

„Na prvé zápasy sa tešíme. Predovšetkým budú ukazovateľom toho, na čom ešte musíme popracovať, čomu sa musíme vyvarovať a čo zlepšiť. Budú určite aj lákadlom pre fanúšikov, keďže sa hrá po dlhšej odmlke, takže dúfam, že ich v sobotu do Diplomat arény príde čo najviac,“ zakončila T. Páleníková.

Text: piestanskecajky.sk Foto: Laco Duračka