Basketbal: Mladé Piešťanky čaká vrchol sezóny

Ako prvé absolvovali Majstrovstvá Slovenska v prvý júnový víkend v Poprade Piešťanské Čajočky – mladšie žiačky, keď obsadili 4. miesto. Ďalšie dievčatá z Basketbalového klubu mládeže Piešťany majú záver sezóny ešte len pred sebou, Piešťanské Čajočky – staršie minižiačky cestujú na MSR do Ružomberka a Piešťanské Čajočky – žiačky cestujú na MSR do Košíc. Obe družstvá odohrajú na svojich MSR po päť zápasov.

Staršie minižiačky pod vedením trénera Dušana Burdeja v dlhodobej súťaži skončili v tabuľke na 2. mieste za Šamorínom a pred Trnavou, keď z 36 zápasov vyhrali 31 a päť prehrali zo skóre 1823:792.

V Ružomberku ich čakajú domáce súperky, ale aj reprezentantky Trnavy, Young Angels Blue Košice, Šamorín, Young Angels Yelow Košice.

„Cieľom družstva je odhodlanie dosiahnuť čo najlepšie výsledky a umiestnenie. Je to kategória do 12 rokov, a preto ideme najmä získavať skúsenosti z takéhoto podujatia,“ povedal tréner Dušan Burdej.

Zľava stoja: tréner D. Burdej, P. Bitarovská, Z. Mlynáriková, O. Janigová, E. Havrikanič, N. Flímelová, V. Boháčová, N. Ilenčiaková, asistent trénera P. Sedláček. Zľava kľačia: M. Bučková, A. Křenová, K. Dzurová, T. Kusendová, A. Danišková, L. Dobrovolná, A. Sedláčiková, S. Sedláčiková

Aj žiačky v dlhodobej súťaži skončili v tabuľke na 2. mieste za Trnavou a pred Sereďou, keď  z 24 zápasov vyhrali 15 a 9 prehrali zo skóre 1282:1020. V Košiciach ich čaká Young Angels Yelow Košice, Trnava, Young Angels Blue Košice, Sereď, CBK Košice.

„Vôbec nie sme pre tieto MSR favoritom na získanie niektorej z medailí, ale budeme bojovať a skúsime prekvapiť“ povedal tréner Miloš Drgoň.

Predný rad zľava: Štrbová Andrea, Školková Alexandra, Macejková Soňa, Orlovská Soňa, Šimončičová Lucia, Benešová Emma, Mikudíková Emília, Gergelyiová Zaira
Zadný rad zľava: asistent trénera Málková Diana, Schlosserová Ema, Kubalová Emma, Petrášová Alexandra, Mičutková Ivana, Surmanová Simona, Akay Nina, tréner Drgoň Miloš