Basketbal – L. Bartáková: Verím, že na nás fanúšikovia nezanevrú

V sérii o bronz so Šamorínom síce Čajky vyhrali prvý duel 79:40, no v druhom zápase na tento výkon nenadviazali a prehrali 55:60. Pred zajtrajším rozhodujúcim duelom sme sa pozhovárali s kapitánkou Piešťanských Čajok Lenkou Bartákovou.

Prvý duel série o tretie miesto ste zvládli jednoznačným výsledkom 79:40. Zo začiatku ste však hrali trošku nervózne a v prvom dejstve bol priebeh pomerne vyrovnaný. V druhom ste však už dominovali a s prehľadom ste si vypracovali veľký náskok. Čo sa zmenilo počas polčasovej prestávky?

Nepovedala by som, že sa niečo extra zmenilo. V prvej polovici sme boli trošku nervózne, veľmi sme chceli zápas zvládnuť pred našimi fanúšikmi, ktorí si to zaslúžia za celú sezónu. To nás, ako keby trošku zväzovalo, no som rada že po prestávke sme začali hrať svoju hru a to sa odzrkadlilo aj na konečnom výsledku. Potrebovali sme sa chytiť, čo sa nám v tretej štvrtine podarilo a odvtedy sme už zápas kontrolovali.

V sobotu ste do Šamorína cestovali s jednoznačným cieľom zvíťaziť, čím by ste potvrdili zisk bronzových medailí. Zápas vám absolútne nevyšiel prehrali ste ho 55:60, výkon Čajok zaváňal podcenením súpera…

Nemyslím si, že by sme zápas úplne podcenili. Na začiatku sme však Šamorínu nechali príliš veľa priestoru na ihrisku a oni sa následne veľmi jednoducho presadzovali. My sme sa naopak trápili v útoku i v obrane a potom už bolo rozbehnutý Šamorín ťažké zastaviť. Samozrejme sa na to nemôžeme vyhovárať, prehra ide na naše hlavy a teraz je podstatné aby sme to odčinili v stredu.

Popravde nie je úplne bežné, že prvý zápas vyhráte o 39 bodov a o pár dní na to s rovnakým súperom prehráte o päť. Prezradíte nám z pohľadu hráčky v čom bol v týchto stretnutiach rozdiel?

V prvom zápase sme sa trápili v prvom polčase, ale po prestávke sme pritlačili v obrane a tým sme sa dostávali do rýchlych protiútokov a premieňali sme jednoduché koše. Rozdiel medzi prvým a druhým zápasom bol jednoznačne v agresivite v obrane. V tejto činnosti sme neboli vôbec dôrazné a od toho sa všetko odvíjalo.

Do Šamorína vás v sobotu prišla podporiť aj početná skupina fanúšikov, ktorá vám vytvorila takmer domáce prostredie. Chcete sa im dnes odvďačiť za celú sezónu?

Atmosféra bola skvelá, fanúšikov dorazilo do Šamorína ozaj veľa a o to viac nás mrzí, že sme sa s nimi po zápase nemohli radovať zo zisku bronzových medailí. Verím však, že na nás nezanevrú prídu nás podporiť aj v stredu na rozhodujúci zápas. Spravíme všetko preto, aby sme bronz vyhrali pre nich.

Text: piestanskecajky.sk Foto: Martin Palkovič