Basketbal: Kľúčový zápas Eurocupu je tu! Vybojujú Čajky v Rumunsku postup?

Piešťanské Čajky čaká dnes o 17:00 posledný zápas v D-skupine Európskeho pohára FIBA, keď sa predstavia na palubovke rumunského celku ACS Sepsi SIC z mesta Sfantu Gheorghe. Basketbalistky z kúpeľného mesta majú stále reálnu šancu postúpiť, musia však bezpodmienečne zvíťaziť.

Po minulotýždňovej prehre v Toruni si cestu do vyraďovacej časti Čajky skomplikovali, stále sú však v hre o postup. Jednoznačným cieľom Čajok je v dnešnom stretnutí zvíťaziť, no majú proti sebe veľmi silného protivníka. Sepsi bude mať navyše výhodu domáceho prostredia v novučičkej Sepsi aréne, kde bývajú tradične plné tribúny.

„Tlak určite bude, ale to je v takomto prípade normálne a treba ho vnímať pozitívne. Nechceme sa mu vyhýbať a berieme ho ako privilégium tohto zápasu. Samozrejme určitá nervozita je tiež prirodzená, ale aj s tou sa treba vysporiadať,“ vraví pred dnešným duelom tréner Martin Pospíšil.

Čajky dokázali rumunského protivníka v Diplomat aréne poraziť tesne 54:52. Podarí sa im na tento výkon nadviazať aj dnes? „Bude dôležité Vyrovnať sa s agresivitou súpera, ktorému množstvo kontaktov a súbojov vyhovuje. Sepsi je veľmi silné na útočnom doskoku, útočnej tranzícii a v hre jedna na jedna,  čo potrebujeme eliminovať. V útoku potrebujeme hrať múdro a sebavedome,“ pokračuje piešťanský tréner.

V  našej D-skupine  možno vo štvrtok očakávať víťazstvo tureckého  tímu  BB  Hatay  nad poľskou  Energou  Toruň,  keďže Hatay  chce  vstúpiť  do  vyraďovacej  fázy  EP  s  čo  najlepšou  bilanciou.  Na  postup  Čajkám,  medzi ktorými už nechýbajú ani nedávno zdravotne laborujúce Mikulášiková a Zohnová, môže v takom prípade  stačiť  aj  najnižšie  jednobodové  víťazstvo.

V prípade víťazstva nad Sepsi a prehry Hatayu BB s Toruňom majú Čajky veľkú pravdepodobnosť, že by postupovali aj z tretieho miesta, nakoľko štyri tímy s najväčším počtom bodov na tretích miestach spomedzi desiatich skupín Eurocupu postupujú takisto do vyraďovacej časti.

Live prenos môžete od 17:00 SEČ sledovať tu:

Zdroj: piestanskecajky.sk Foto: Laco Duračka