Basketbal: „Je to niečo neopísateľné,“ tešia sa po úspechu Čajky

Piešťanské Čajky prelomili dvanásťročnú sériu víťazstiev Good Angels Košice v Slovenskom pohári a na domácej palubovke Diplomat arény zvíťazili vo finálovom stretnutí 59:53 a môžu sa tak tešiť z historického triumfu. V tábore Piešťanských Čajok prepukla obrovská eufória a tento triumf sa do kroniky klubu zapíše zlatým písmom.

Finálový súboj Slovenského pohára 2017 ponúkol súboj favoritov a zápas o celkové víťazstvo stál rozhodne za to. V nervydrásajúcom súboji  napokon Piešťanské Čajky dotiahli stretnutie do víťazného konca a v Diplomat aréne prepukla veľká eufória.

„Basketbal je o chybách, a ten kto ich spraví menej tak vyhrá. My sme zvládli kľúčové momenty a preto sme si víťazstvo nad mimoriadne silným súperom zaslúžili,“ hodnotil finálové stretnutia tréner Čajok Martin Pospíšil.

Zápas o celkové víťazstvo bol ako na horskej dráhe, Čajky miestami prehrávali aj o 12 bodov, no nevzdali sa dokázali sa vrátiť do stretnutia a napokon ho ovládnuť.

„Od začiatku sme mali svoj cieľ. Samozrejme mali sme tam negatívnu šnúru, ale dokázali sme sa vrátiť do zápasu a hrať to, na čom sme sa dohodli. To bola úplne kľúčová vec, aby sme ostali pokojní,“ pokračoval tréner víťaziek.

V päťročnej histórii piešťanského klubu ide doposiaľ o najväčší úspech a aj tréner M. Pospíšil si je úspechu vedomý a na svoje hráčky je patrične hrdý. „Za celých 40 minút si hráčky zaslúžia pochvalu a sme na ne hrdí. Proti takému súperovi, akým je Good Angels je to skvelá vec ich poraziť vo finále Slovenského pohára.“

Veľká spontánna radosť prepukla pochopiteľne aj medzi hráčkami, ktoré si víťazstvo v Slovenskom pohári užívali plnými dúškami s takmer vypredanou Diplomat arénou. „Je to niečo neopísateľné. Vyhrali sme jeden z cieľov našej sezóny. Sme spokojné a šťastné,“ žiarila po finále Terézia Páleníková.

Práve ona bola jednou z kľúčových hráčok domácich v závere stretnutia, kedy premenila rozhodujúci koš a poslala Čajky do vedenia, ktoré už Good Angels nedokázali dotiahnuť. „Bola som rada, že mi v posledných minútach padol ten kôš a prispela som k víťazstvu. Celý zápas bol však na krv, s Good Angels sme si nič nedarovali. Hrali sme o každý centimeter na ihrisku.“

Čajky sa na Slovenský pohár, ktorý prvýkrát v histórii hostili na domácej palubovke poctivo pripravovali, nič nepodcenili  a prinieslo im to zaslúžené ovocie.

„Boli sme dobre pripravení. Aj keď sme prehrávali o väčší počet bodov, tak sme sa dokázali vždy vrátiť do hry a dobiehali sme náskok a v závere ho aj prelomili. Vedeli sme, ak budeme drieť 40 minút, tak môžeme uspieť. Ako tím sme boli veľmi silní. Posledné týždne sme mali 11 hráčok na tréningu a veľmi dobre sa pracovalo,“ pokračovala T. Páleníková a na záver dodala: „Je to krásne, že sme vyhrali prvýkrát v histórii. Je to pre nás zadosťučinenie až tvrdú robotu v posledných mesiacoch.“

Text: piestanskecajky.sk Foto a video: Martin Palkovič