Basketbal: Gabriela Andělová pokračuje v Piešťanských Čajkách

V Piešťanských Čajkách bude aj v sezóne 2022/2023 pokračovať ďalšia persóna, ktorá bude navždy spojená so ziskom historického majstrovského titulu. Klub sa dohodol na ďalšom pokračovaní s českou reprezentačnou rozohrávačkou Gabrielou Andělovou.

Česká reprezentantka má za sebou turbulentnú sezónu 2021/2022, keď sa žiaľ na konci septembra nešťastne zranila v kvalifikačnom zápase Európskeho pohára FIBA na palubovke francúzskeho Flammes Carolo Basket. Dvojitá zlomenina predkolenia ju vyradila z hry takmer päť mesiacov a na palubovku sa späť vrátila 23. februára. Po návrate sa zápas od zápasu dostávala do formy, ktorá vygradovala vo finále play-off Niké Extraligy žien, kde bola jednou z ústredných postáv tímu a pomohla Čajkám k zisku majstrovského pohára.

„Som veľmi rada, že som s Čajkami podpísala zmluvu aj na ďalšiu sezónu. Minulý rok som sa ešte na začiatku sezóny ťažko zranila a celkový návrat bol pre mňa náročný. Avšak to, ako ma v Čajkách prijali a postarali sa o mňa bolo neskutočné a som im za to veľmi vďačná. Užívam si, ako tu každý basketbalom žije a aj celkovo atmosféru tohto mesta. Aj vďaka tomu sme boli schopné vyhrať historický majstrovský titul a ja sa teším, čo bude ďalej. Dúfam, že na tento úspech naviažeme aj v Eurocupe a budeme tu konkurencieschopným tímom. Už sa teším, keď to v auguste zase všetko začne a vrátim sa do Piešťan,“ uviedla k podpisu ďalšej zmluvy s čajkami 26-ročná Češka.

„České hráčky berieme v podstate ako domáce, Gabriela veľmi dobre zapadla do nášho tímu a teší ma, že u nás bude pokračovať aj naďalej. Verím, že v nasledujúcej sezóne nadviaže na svoje výkony zo záveru uplynulého ročníka a bude pre nás platnou hráčkou. V minulej sezóne mala Gabriela podobný osud, ako Ke´Shunan James, keď sa jej tiež stalo ťažké zranenie hneď v úvode sezóny. Spočiatku sme nevedeli, kedy sa jej vôbec podarí vrátiť na ihrisko. Zvládla to však veľmi dobre psychicky, tvrdo pracovala na svojom návrate na palubovku a ovocie to prinieslo vo finálovej sérii, kde potvrdila, že je pre náš tím veľkým prínosom,“ povedala k predĺženiu spolupráce s českou reprezentantkou generálna manažérka Bronislava Borovičková.

Pokračovanie českej rozohrávačky, ktorá môže alternovať na pozíciách 1 a 2 je potešujúce aj pre trénera Petra Jankoviča. Ten o jej zotrvanie v tíme veľmi stál a do nasledujúceho ročníka, v ktorom sa Čajky predstavia aj v Eurocupe s ňou počíta ako s jednou z nosných hráčok, na ktoré sa bude môcť spoľahnúť. „Je pre mňa veľmi pozitívne, že sa nám podarilo udržať ďalšiu hráčku z úspešného minuloročného kádra. Pevne verím, že výkony, aké Gabriela predvádzala vo finálovej sérii bude schopná plniť celú sezónu. Prešla si ťažkým zranením, ale ukázala veľkú vôľu vrátiť sa späť a chcela pomôcť tímu. Počítam s ňou ako s jednou z líderiek tímu a určite je schopná byť oporou tímu v kľúčových situáciách ťažkých zápasov, ktoré nás v nasledujúcej sezóne čakajú.“

Tlačová správa – Piešťanské Čajky