Basketbal: D. Deptová: Verím, že Diplomat Cup ukáže našu doterajšiu prácu

Už dnes odštartuje v Piešťanoch medzinárodný basketbalový turnaj žien Diplomat Cup 2018, ktorý bude pre Piešťanské Čajky generálkou pred súťažnou sezónou 2018/2019. Turnaja v Diplomat aréne sa zúčastnia atraktívne tímy z Česka ZVVZ USK Praha a KP Brno, či maďarský UNI Győr.

Pre basketbalistky z kúpeľného mesta pôjde o poslednú zápasovú previerku pred budúcotýždňovým začiatkom extraligovej sezóny. Hoci v príprave Čajky ešte ani raz nevyhrali, rady by pred súťažným štartom naladili na víťaznú vlnu seba i fanúšikov. „Verím, že stretnutia na turnaji ukážu našu doterajšiu prácu a budeme sa zlepšovať od zápasu k zápasu. Na Diplomat Cup sa už tešíme, keďže budeme hrať v domácom prostredí pred našimi fanúšikmi,“ povedala Dominika Deptová.

V piatok o 15:30 Čajky vyzvú v prvom semifinálovom stretnutí maďarský eurocupový celok UNI Győr, ktorý dlhodobo patrí medzi popredné tímy našich južných susedov. „Myslím si, že ide o veľmi kvalitného súpera a nečaká nás nič jednoduché. Určite to bude boj od úvodného rozskoku. Verím, že zachytíme úvod zápasu a budeme sa snažiť čo najviac eliminovať chyby a prezentovať sa bojovným a kolektívnym výkonom,“ uviedla pred pred prvým zápasom na turnaji D. Deptová.

Piešťanky čaká v nasledujúcich dňoch ozaj náročná zápasová porcia, keď si po dvoch zápasoch na Diplomat Cupe ešte v nedeľu zahrajú prípravný zápas s ZVVZ USK Praha. Ako sú na túto záťaž Čajky pripravené? „Očakávame, že to bude fyzicky náročné. Avšak onedlho nás čaká takáto porcia zápasov na turnaji EWBL v Brne. Myslím si, že nie je lepší spôsob, ako sa na to pripraviť, než sa konfrontovať s kvalitnými súpermi tri dni po sebe,“ zakončila D. Deptová.

Diplomat Cup 2018:

21.09. (piatok):
15:30 Piešťanské Čajky – UNI Győr (semifinále 1)
18:00 ZVVZ USK Praha – KP Brno (semifinále 2)

22.09. (sobota):
15:30 zápas o tretie miesto
18:00 finále

Dodatočný prípravný zápas:

23.09. (nedeľa):
11:00 Piešťanské Čajky – ZVVZ USK Praha

Denné vstupné na zápasy je v hodnote 2 EUR. Priame prenosy zo zápasov sa tentoraz nebudú vysielať, prebiehať budú len live štatistiky.

Zdroj: piestanskecajky.sk Foto: Laco Duračka