Basketbal: Čajky zdolali v novej hale Ružomberok 53:47

Prvou hráčkou, ktorá v Diplomat aréne skórovala bola už v prvej minúte Američanka Nadia Parker (na snímke). Piešťanské Čajky vďaka tomu úspešne vstúpili do prvého domáceho zápasu. Vo vyrovnanom súboji nakoniec vyhrali nad Ružomberkom, čo by mohlo predznamenávať aj úspechy v novej sezóne, ktorá bude mať pre ne prívlastok európska.

ecobolle3

Krátko predtým vyhrali v Diplomat aréne nad rovesníčkami zo Starej Turej aj Piešťanské Čajočky. Mladé basketbalistky slávnostne prestrihli pásku, čím novú basketbalovú halu oficiálne otvorili.

Potom nasledoval extraligový zápas, v ktorom domáce družstvo povzbudzovali stovky verných fanúšikov. Hra bola v úvode vyrovnaná, no v polovici prvej štvrtiny šli do vedenia 11:7 hráčky Ružomberka, ktorým sa darilo premieňať trestné hody.

Čajky v ďalšom priebehu vylepšili presnosť streľby a do konca prvej časti Ružomberku odskočili na 17:15. Vstup do druhej časti vyšiel lepšie Čajkám, ktoré hostky do ničoho nepúšťali a v prvých troch minútach sa Ružomberku ani nepodarilo skórovať.

Piešťanky si dvomi trojbodovými hodmi T. Páleníkovej a Engelman vytvorili náskok 30:18, ktorý sa im darilo udržať až do konca prvej polovice. V tretej štvrtine však poľavili a nedarilo sa im v zakončení, ani premieňaní trestných hodov. Hoci sa hostky snažili znížiť, domáce hráčky mali aj pred poslednou periódou náskok deviatich bodov.

V záverečnej časti zápasu sa Ružomberčanky Čajkám priblížili na štyri body (46:42), no domáce hráčky svoj náskok uhájili a tak sa mohli tešiť zo svojho prvého víťazstva v novej hale.

Martin Pospíšil, tréner Piešťanských Čajok: „Skomplikovali sme si celý zápas, minuli sme strašne veľa ľahkých situácii, dokonca aj z podkošového priestoru. Polku zápasu sme sa trápili sami so sebou. Podstatné teraz bude, aby sme dodržiavali náš herný koncept a vyvarovali sa zbytočných chýb. Na druhej strane je super, že sa nám podarilo túto krásnu halu pokrstiť víťazstvom.“

Terézia Páleníková, Piešťanské Čajky: „Bol to napínavý zápas, no predsa len bol víťazný. Z našej strany to nebolo úplne ono. Možno na nás doľahla aj taká nervozita z novej haly. Musím pochváliť divákov, ktorí vytvorili ozaj výbornú atmosféru, pred ktorou je radosť hrať. Dúfajme, že to tak bude počas celej sezóny.“
Piešťanské Čajky – MBK Ružomberok 53:47 (17:15, 36:26, 44:35)

Piešťanské Čajky: Bartánusová, Dudášová, Oroszová, Krč-Turbová 13, Pilátová 2, Bartoňová 7, Engelman 5, T. Páleníková 10, M. Páleníková 10, Parker 6. Tréner: M. Pospíšil.

MBK Ružomberok: Tetemondová 5, Moravčíková 11, Lazárová 10, Sujová 8, Kelčíková, D. Baburová 13, Kmeťová, A. Baburová. Tréner: Suja J.

TH: 15/6 – 15/14. FAULY: 17 – 20, 5.OCH: 40. D. Baburová, Moravčíková TROJKY: 5 – 5. 650 divákov. Rozhodovali: Gabara, Doušek, Hudec. Pozorovateľ: S. Suja ŠTVRTINY: 17:15, 19:11, 8:9, 9:12

basketbal_piestanske_cajky_ruzomberok_11 basketbal_piestanske_cajky_ruzomberok_10 martin pospíšil basketbal_piestanske_cajky_ruzomberok_9 basketbal_piestanske_cajky_ruzomberok_8 basketbal_piestanske_cajky_ruzomberok_7 basketbal_piestanske_cajky_ruzomberok_6 Nadia Parker basketbal_piestanske_cajky_ruzomberok_5 monica engelman basketbal_piestanske_cajky_ruzomberok_4 Nadia Parker basketbal_piestanske_cajky_ruzomberok_3 Lucia Krč-Turbová basketbal_piestanske_cajky_ruzomberok_2 basketbal_piestanske_cajky_ruzomberok_1 monica engelman

Text: Tlačová správa/Martin Palkovič Foto: MP

Inzercia