Basketbal: Čajky zdobí podľa trénera víťazná mentalita

Vyvrcholenie play-off sľubuje kvalitný basketbal dvoch najlepších slovenských tímov. Košice získali posledných 12 majstrovských titulov, no Čajky im nechcú dať nič zadarmo a radi by sa pokúsili o prekvapenie. Finálová séria štartuje v sobotu 16. apríla.

Piešťanské basketbalistky s Good Angels v súťažných zápasoch zatiaľ vyhrať nedokázali, podarilo sa im to iba raz v príprave na sezónu 2013/2014, keď vyhrali 62:61. V play-off je však možné všetko a Čajky idú do play-off odhodlané. „Nijaké veľkohubé vyhlásenia, čaká na nás ťažký boj,“ vraví tréner Čajok Martin Pospíšil a pokračuje: „Chceme sa dôkladne pripraviť a venovať maximálnu energiu každému detailu, aspektu hry. Uvidíme, na čo to napokon bude stačiť. Zdobí nás víťazná mentalita, nikdy nenastupujeme na zápas s tým, že je vopred prehraný. Je to finále a ideme sa pobiť o titul. Nie rečami, ale hrou na palubovke. Dôležitá bude aj maximálna koncentrácia.“

Čajky prešli v semifinále cez MBK Ružomberok, ktorý zdolali 3:0 na zápasy. „Semifinálová séria mimoriadne fyzicky náročná, súper nám cestu do finále znepríjemnil v maximálnej možnej miere. Preto bolo dôležité, aby dievčatá dobre zregenerovali. Z tohto dôvodu zavítali aj do kúpeľov,“ dodal M. Pospíšil.

Program finále play-off extraligy basketbalistiek 2015/2016 (hrá sa na tri víťazstvá):

Prvý zápas – sobota 16. apríla: Good Angels Košice – Piešťanské Čajky (Angels aréna, 18.00)

Druhý zápas – streda 20. apríla: Piešťanské Čajky – Good Angels Košice (Diplomat aréna, 18.00)

Tretí zápas – sobota 23. apríla: Good Angels Košice – Piešťanské Čajky (Angels aréna, 18.00)

Prípadný štvrtý zápas – streda 27. apríla: Piešťanské Čajky – Good Angels Košice (Diplomat aréna, 18.00)

Prípadný piaty zápas – sobota 30. apríla: Good Angels Košice – Piešťanské Čajky (Angels aréna, 18.00)

Zdroj: piestanskecajky.sk Foto: Martin Palkovič