Basketbal: Čajky začali prípravu bez hráčok z USA

Piešťanské basketbalistky odštartovali úvodnú časť letnej prípravy na novú sezónu, ktorú prvýkrát povedie kondičný tréner Marek Mikletič v spolupráci s trénerským duom Martinom Pospíšilom a Richardom Kucsom. Hráčky sa stretli v pondelok 30. mája v Diplomat Aréne.

Počas medzisezónneho obdobia sa v kádri udiali niektoré zmeny. Z minuloročného družstva budú dres vicemajsteriek Slovenska aj naďalej obliekať hráčky Michaela Balážová, Laura Horvátová, Simona Majtásová, Nikola Dudášová, Terézia Páleníková, Sabína Oroszová, Lucia Krč-Turbová.

V kúpeľnom meste nebudú pokračovať Američanky Khadijah Whittington, Nadia Parker a pravdepodobne ani Monica Engelman. Po vzájomnej dohode zmluvu nepredĺžili slovenské hráčky Mária Felixová, Zuzana Pilátová, Katarína Slimáková a Marta Páleníková.

„Dievčatám ďakujeme za služby, ktoré za tie roky pre Piešťanské Čajky odviedli a do ďalšej kariéry im želáme veľa šťastia,“ povedala generálna manažérka Bronislava Borovičková a prezradila aj, ako prebiehajú rokovania s ďalšími potencionálnymi posilami.

„V spolupráci s trénermi intenzívne pracujeme na ďalších posilách a káder bude priebežne doplnený o nové podpísané hráčky. O všetkom budeme včas informovať.“

Hráčky už v uplynulom týždni absolvovali testy u športového fyzioterapeuta v bratislavskom centre Rebalance. Nasledovalo vstupné kondičné testovanie v Diplomat aréne.

Prvá časť letnej prípravy sa bude zameriavať na odstraňovanie a zlepšovanie nedostatkov a individuálnych zručností. Prvý cyklus letného drilu potrvá do 30. júna.

V júli budú mať hráčky dovolenky, no dostanú individuálne tréningové plány. Následne sa zídu 1. augusta, kedy začne už ostrá príprava na ďalšiu sezónu.

Text: Tlačová správa