Basketbal: Čajky vyhrali s Ružomberkom až po predĺžení

Piešťanské Čajky sa v prvom semifinálovom dueli postavili tímu MBK Ružomberok. V dramatickom dueli zvíťazili Piešťanské Čajky až po predĺžení – 71:61. Čajky hrali síce dobre v útoku, no v obrane doplácali na osobné chyby, z ktorých ťažili Ružomberčanky. V riadnom hracom čase sa skončil zápas nerozhodne 57:57.

Úvod do prvého semifinálového stretnutia mali Čajky dobrý a vytvorili si náskok (11:2). V prvej štvrtine efektívne útočili a hostkám nedovoľovali presadzovať sa. Bodový rozdiel však Ružomberčanky stiahli v závere štvrtiny na štyri body (15:11). V druhej časti už hrali basketbalistky MBK lepšie ako v úvode, no Čajky dokázali svoje útoky premieňať. Najviac domáce hráčky doplácali na osobné chyby v obrane. Polčasové skóre bolo 28:21 pre Piešťanky.

V druhej polovici zápasu prišiel zvrat, keď Ružomberčanky päť minút pred koncom prvýkrát vyrovnali na 49:49 a na chvíľu sa dokonca ujali aj vedenia. Záverečný útok v riadnom hracom čase za stavu 57:57 mali hostky, no skórovať nedokázali, a tak sa predlžovalo.

V päťminútovom nadstavenom čase podržala svoj tím líderka Čajok Lucia Krč-Turbová, keď nastrieľala súperkám až sedem bodov v rade (64:57). Hráčky MBK už nedokázali tento bodový rozdiel stiahnuť. Body po trestných hodoch si pripísala ešte strelecky najlepšia Bartoňová, ktorá počas celého zápasu dala 21 bodov.

Duel sa napokon skončil výsledkom 71:61 pre Piešťanské Čajky a ujali sa vedenia 1:0 na zápasy v semifinálovej sérii play-off, ktoré sa hrá na tri víťazné zápasy. Ďalšie stretnutie sa odohrá v stredu o 17:00 hod na palubovke MBK Ružomberok.

Piešťanské Čajky – MBK Ružomberok 71:61

cajky-ruzomberok-laco duracka

Text: Martin Sarvaš/piestanskecajky.sk Foto: Martin Sarvaš, Laco Duračka