Basketbal: Čajky vyhrali bronz v CEWL, porazili domáci Nymburk

Piešťanské Čajky získali v stredoeurópskej lige CEWL bronzové medaily, keď porazili na turnaji Final Four domáci český klub Basketball Nymburk 71:64. V sobotňajšom semifinále prehrali s rumunským tímom CSU Alba Iulia iba o štyri body – 52:56.

Úvod zápasu Piešťanským Čajkám nevyšiel, basketbalistkám domáceho Nymburku sa darilo v streľbe za tri body a vytvorili si vedenie 13:8. Čajky sa však rýchlo spamätali a otočili skóre vo svoj prospech (13:16). Na konci štvrtiny však prišli o vedenie a Nymburk viedol o bod – 21:20.

Hra pokračovala vyrovnane, ale Čajkám sa v streľbe stále veľmi nedarilo. Navyše boli oslabené o málo hrajúcu Romanu Stehlíkovú, ktorej rozhodcovia odpískali hneď v úvode dva fauly a na začiatku druhej štvrtiny tretí. V útoku sa im darilo získavať lopty na doskoku, no chýbala presnejšia koncovka. Nymburk si aj v druhej štvrtine udržal jednobodový náaskok a polčasové skóre bolo 34:33.

Piešťanky na chvíľu poľavili v obrane a Nymburk zvýšil svoje vedenie. Čajky však začali premieňať rýchle protiútoky a otočili skóre vo svoj prospech 45:51. Stehlíkovej bol odpískaný aj štvrtý faul, takže najlepšie strieľajúca hráčka Čajok v semifinále musela sedieť na lavičke. Hráčky Nymburku stiahli náskok Čajok na konci tretej časti na dva body (51:53)

Rozhodovalo sa v poslednej štvrtine, Čajky odskočili na desať bodov (52:62). Nymburk sa však rýchlo vrátil do hry (59:62), ale Piešťanské Čajky si už postrážili náskok zodpovednou hrou v závere, vyhrali 71:64 a získali tak tretie miesto v stredoeurópskej lige CEWL.

Najlbližšie čaká Piešťanské Čajky semifinálový zápas play-off proti MBK Ružomberok v sobotu 14. marca o 18.00 hod na domácej palubovke.

Text: Martin Sarvaš/piestanskecajky.skIlustr. foto: Martin Palkovič