Basketbal: Čajky vstúpia do EWBL na turnaji v Brne

Piešťanské Čajky sa od piatku do nedele predstavia na prvom turnaji Európskej ženskej basketbalovej ligy (EWBL), ktorý bude hostiť české Brno. Čajky na ňom odohrajú tri zápasy – s litovským Kibirkstisom Vilnius, bieloruským Horizontom Minsk a domácimi Žabinami Brno.

„V Brne nás čaká náročný program, keď odohráme tri zápasy v troch dňoch proti kvalitným súperom. Aj preto sme si v príprave zvolili rovnaký model na domácom turnaji, aby sme sa na to čo najlepšie pripravili. Do Brna samozrejme cestujeme s ambíciou uspieť vo všetkých zápasoch. Ak by sa nám to podarilo, bolo by to perfektné. Sám som zvedavý, ako sa s tým popasujeme,“ uviedol pred turnajom v Brne tréner Čajok Richard Kucsa, ktorý zároveň berie účasť v EWBL, ako výbornú medzinárodnú konfrontáciu. „Víziou klubu je dať príležitosť hráčkam konfrontovať sa aj na medzinárodnej scéne a EWBL je na to výbornou súťažou. Takisto chceme kvalitne reprezentovať Piešťanské Čajky a slovenský basketbal na európskej scéne.“

Čajky sa v tejto súťaži predstavia druhý rok po sebe. Súčasná Európska ženská basketbalová liga sa premenovala z Východoeurópskej basketbalovej ligy (EEWBL), v ktorej Čajky v minulej sezóne skončili vo štvrťfinále. Súťaž EWBL pozostáva z troch turnajov a následného play-off.

Piešťanské basketbalistky budú v B-skupine budú súperiť s družstvami TTT Riga (Lotyšsko), Dynamo Moskva (Rusko), Lulea Basket (Švédsko), Kibirkstis Vilnius (Litva), Horizont Minsk (Bielorusko), Basket Žabiny Brno (Česko) a Amsterdam Angels (Holandsko).

Čajky odštartujú EWBL na turnaji v Brne 12 . -14. októbra, kde sa stretnutú s domácimi Žabinami, Horizontom Minsk a Kibirkstisom Vilnius. Druhý turnaj budú Čajky hostiť 8.-9. decembra v Diplomat aréne za účasti tímov Dynamo Moskva, CTO Amsterdam a Basket Žabiny Brno (s nimi však už hrať nebudú). Na tretí turnaj pocestuje piešťanský tím 12.-13. januára 2019 do švédskej Luley, kde sa okrem domáceho družstva predstavia proti TTT Riga.

Rozpis zápasov Čajok na prvom turnaji EWBL v Brne (Hala Rosnička):

12.10.2018 o 15:30: Piešťanské Čajky – Kibirkstis Vilnius

13.10.2018 o 13:30: Horizont Minsk – Piešťanské Čajky

14.10.2018 o 13:30: Basket Žabiny Brno – Piešťanské Čajky

Text: piestanskecajky.sk Foto: Laco Duračka