Basketbal: Čajky v Košiciach prehrali

Piešťanské basketbalistky prehrali na palubovke Good Angels Košice v prvom zápase finálovej série o 25 bodov – 84:59. Košičanky pôsobili sebavedomo, dobre bránili a nedovoľovali Čajkám sa presadzovať.

Úvod zápasu bol vyrovnaný a Čajky držali tempo s košickými Good Angels. Postupne sa však Košičanky rozohrali a vytvorili si náskok (12:8), ktorý sa pomaly zvyšoval. Čajky niekoľkokrát zbytočne stratili loptu a súperky z týchto chýb ťažili. Chýbala im presnosť v streľbe a aj v súbojoch jedna-na-jedna boli lepšie domáce. Prvú štvrtinu vyhrali jednoznačne domáce o 13 bodov (27:15).

Košičanky dobre bránili a Čajkám nedovoľovali bodovať ani spod koša. Strelecky sa z Čajok presadzovali spočiatku iba Krč-Turbová a Tatham, ktoré zariadili úvodných 16 bodov. Náskok Good Angels sa zvýšil v druhej štvrtine na 23 bodov (52:29).

Na začiatku tretej štvrtiny hrali Čajky lepšie, no domáce si udržovali bodový odstup. Po niekoľkých vydarených akciách hostiek odpovedali basketbalistky Good Angels rýchlymi protiútokmi (67:41).

Hráčky z Košíc hrali s kľudom a prehladom, zatiaľ čo Čajky pôsobili na košickej palubovke neisto. V záverečnej štvrtine sa zvýšil náskok favorita extraligového finále na konečných 25 bodov – 84:59. Good Angels Košice vedú po domácej výhre vo finálovej sérii na zápasy 1:0.

Zostava a body: Tathamová 22, Krč-Turbová 15, Bartoňová 11, Dudášová 2, Stehlíková 2 (Bartánusová 2, Zentková 2, T. Páleníková 2, M. Páleníková 1, Horvátová, Felixová)

Nasledujúci zápas sa hrá v Piešťanoch v sobotu o 18.00 hod v hale Gymnázia Pierra de Coubertina.

Good Angels Košice – Piešťanské Čajky 84:59 (27:15, 52:29, 69:43)

Text: Martin Sarvaš/piestanskecajky.sk Ilustr. foto: Laco Duračka