Basketbal: Čajky ukončili neporaziteľnosť Ružomberčaniek

Piešťanské Čajky v druhom kole nadstabovej časti Niké Extraligy Žien napravili minulotýždňové zaváhanie s Košicami a v sobotu uspeli na palubovke MBK Ružomberok. Piešťanské basketbalistky zvíťazili 58:54 a ukončili tak ružomberskú neporaziteľnosť v tejto sezóne najvyššej súťaže.

Šláger kola medzi Ružomberkom a Piešťanmi začal jednoznačne v prospech domácej Ruže. V prvej štvrtine si rýchlo budovala náskok, keďže Čajkám sa nedarilo trafiť do obruče. Druhá štvrtina ale priniesla úplne iný príbeh, po niečo vyše 4 minútach a trojke Matei Tadič bolo skóre o bod pre hostky (17:18) a tie rozdiel naďalej zväčšovali. Ružomberčanky sa ale vzchopili a v polčase bol nakoniec rozdiel len dva body pre Piešťany.

Úvod druhého polčasu bol vyrovnaný, pribudli nejaké koše, ale rozdiel v skóre sa príliš nemenil. nasledoval obojstranný strelecký výpadok a potom začal Ružomberský obrat, na poslednú štvrťku sa šlo za stavu 43:40 pre domáce. Posledná časť hry bola opäť vyrovnaná, Piešťany stav zrovnali cca 5 min. pred koncom zápasu a hneď na to sa dostali aj do vedenia, no Ruža kontrovala. V závere sa však Čajkám podarilo trhnúť na rozdiel 4 bodov a vyhrať v Ružomberku 58:54.

„V prvom rade gratulujem dievčatám k víťazstvu po zbabranom zápase minulý týždeň. Všetka česť aj Ružomberku, myslím si, že to bol zaujímavý zápas, hlavne z taktickej stránky, pretože bodov nepadlo veľa. Bola tam z našej strany agresivita aj nasadenie. Som rád, že po nevydarenom úvode sme sa dokázali vrátiť do zápasu. Odvtedy sa hra prelievala, za výhru som veľmi vďačný a teší ma,“ zhodnotil zápas Peter Jankovič, tréner tímu Piešťanské Čajky.

Zdroj: piestanskecajky.sk

Ilustr. foto: Laco Duračka