Basketbal: Čajky sú v extraligovom semifinále

Piešťanské Čajky ukončili štvrťfinálovú sériu v najkratšom možnom čase. Po víťazstve 96:42 si v stredu 16. marca na palubovke BK Slovan Bratislava zabezpečili postup do semifinále Niké extraligy žien. V boji o postup do finále ich čaká družstvo Young Angels Košice, prvý zápas je na programe v sobotu 26. marca v Diplomat aréne.

Zverenkyne trénera Petra Jankoviča mali v porovnaní s prvým zápasom o čosi pomalší rozbeh, aj tak sa však takmer okamžite ujali vedenia. Pomohla im k tomu aj dobrá obrana, už v piatej minúte vyhrávali Čajky 14:4. Postupne náskok rástlo, do konca prvej štvrtiny z toho bolo 15-bodové vedenie – 27:12. V druhej časti bola vyrovnaná partia, Slovan ukázal aktivitu a tiež aj snahu potrápiť favorizované Piešťany. Čajky si však dianie kontrolovali, na polčas išli za stavu 41:25.

Po prestávke náskok basketbalistiek z Piešťan preskočil 30-bodovú hranicu a do poslednej štvrtiny mohli ísť bez výraznejšieho strachu o víťazstvo. V závere predviedli najlepší výkon z celého stretnutia, dôkazom bolo len šesť inkasovaných bodov. Zahrať si opäť mohli aj hráčky z lavičky, o osude zápasu a celej série bolo rozhodnuté. Čajky využili štvrťfinálový „mečbal“, nad Slovanom vyhrali aj v druhom zápase, v tomto prípade 96:42.

„Zvládli sme aj druhý zápas. Som rád, že to bolo bez väčšej drámy, aj keď to nebolo možno podľa našich predstáv.  Tešíme sa z toho, že sme postúpili, už sa plne koncentrujeme na víkendové Final Four Európskej ženskej basketbalovej ligy.  Následne opäť prepneme a už všetko bude smerovať k semifinálovej sérii, na ktorú sa tešíme,“ povedal po zápase tréner Čajok Peter Jankovič.

Text: piestanskecajky.sk

Foto: Laco Duračka