Basketbal: Čajky si víťazstvom nad Samarou udržali šancu na postup do play-off EWBL

Piešťanské basketbalistky zaznamenali v tohtoročnej edícii Európskej ženskej basketbalovej ligy (EWBL) druhé víťazstvo, na domácom turnaji zdolali v stredu 8. decembra ruskú BC Samara 74:70. Domáci turnaj tak zakončili s bilanciou jednej výhry a jednej prehry.

Piešťanky nezačali zápas práve najlepšie, v obrane nevedeli súperky zastaviť a rýchlo prehrávali 7:16. Z nepriaznivého vývoja sa však poučili a krok po kroku začali sťahovať a tiež zrovnávať krok s ruským tímom. Prvú štvrtinu prehrali len tesne – 17:19.

Do druhej polovice zápasu vstúpili Piešťanské Čajky a Samare nedovolili odskočiť na výraznejší rozdiel. Podobne ako proti Horizontu, aj v tejto fáze zafungovala defenzíva Piešťan a rezultovalo to do obratu, ktorý pokračoval v získavaní čoraz väčšieho vedenia.

V štvrtej štvrtine z toho bola očakávaná dráma. Bojovalo sa o každý bod. V koncovke sa podarilo zverenkyniam Petra Jankoviča vytvoriť rozhodujúci náskok, vo veľkej miere sa postarali o to slovenské hráčky a Boothová. Samara ešte v závere pritlačila, ale Čajky si už nenechali dôležitú výhru zobrať.

BC Samara – Piešťanské Čajky 70:74 (19:17, 18:18, 17:23, 16:16)

„Treba pogratulovať dievčatám k víťazstvu, ktoré si dnes naozaj vydreli. Dokázali sme zahrať výborne v obrane, z čoho pramenil základ nášho úspechu. Tiež sme oproti včerajšku zlepšili aj streleckú efektivitu. Je to dôležitá výhra proti silnému súperovi, ktorá nám zachovala šance na postup do play-off,“ zhodnotil zápas Peter Jankovič, tréner tímu Piešťanské Čajky.

Zdroj: piestanskecajky.sk

Foto: Laco Duračka