Basketbal: Čajky sa v Trutnove postupne zlepšovali, skončili však posledné

Príprava Piešťanských Čajok na extraligovú sezónu zahŕňala aj účasť na dobre obsadenom turnaji MEKR´S Cup v českom Trutnove. Napriek tomu, že naše basketbalistky vyhrali iba jeden zápas, dokázali, že im to spolu pôjde.

Družstvo má niekoľko nových hráčok a v kompletnom zložení sa v Trutnove zišlo prvý raz. Úvodný zápas proti domácemu celku preto skončil najvyšším rozdielom 71:51 v prospech Trutnova.

Aj v ďalšom stretnutí bola badateľná prevaha súperiek. Čajky sa postavili proti Dynamu Kursk a najviac chýb spravili v obrane. Druhý polčas však dokázali nad úspešnými uchádzačkami Euroligy vyhrať. Napriek tomu zápas končil výsledkom 61:79 v prospech Dynama Kursk.

Až stretnutie s úradujúcimi majsterkami Švédska bolo pre Piešťanské Čajky víťazným. Vyšla im najmä posledná štvrtina, ale s tesným výsledkom dokázali vyhrať aj tie predchádzajúce. Divákov držali oba celky v napätí do poslednej chvíle, zápas skončil výsledkom BBK Lulea – Piešťanské Čajky 62:69.

Konečné poradie: 1. Good Angels Košice, 2. Dynamo Kursk, 3. TSV Wasserburg, 4. Kara Trutnov, 5. BBK Lulea, 6. Pinkk Pécsi 424, 7. Piešťanské Čajky

Zdroj: piestanskecajky.sk