Basketbal: Čajky sa dohodli s Letkovou a Gajdošovou

Piešťanské Čajky odštartujú už v pondelok 14. augusta letnú prípravu na súťažný ročník 2017/2018. Vedenie klubu už pomaly finišuje so skladaním kádra a najnovšie sa mu podarilo dohodnúť s dvomi slovenskými hráčkami. Posilami Čajok sa stali pivotka Martina Letková a mladá rozohrávačka alebo krídelníčka Vanessa Gajdošová.

Konkurenciu pod košom zvýši Martina Letková

Martina Letková sa na Slovensko vracia po ročnej sezóne v najvyššej nemeckej súťaži, kde nastupovala za tím Heidelberg. Predtým pôsobila tri sezóny v MBK Ružomberok, či Spišskej Novej Vsi. Zahraničný angažmán si vysúšala aj v talianskom tíme Astro Cagliari. „Piešťanské Čajky sú ambiciózny tím, ktorý má z roka na rok vyššie ciele.

Trénera Martina Pospíšila poznám už od „detských“ čias, takže sa dobre poznáme a viem do čoho idem. Vraciam sa po roku z nemeckej Bundesligy a chcem vyskúšať opäť niečo nové. Keď sa naskytne možnosť hrať v euroligovom tíme, ťažko sa odmieta,“ povedala po podpise zmluvy 190 centimetrov vysoká pivotka.

24-ročná rodáčka z Banskej bývalá mládežnícka reprezentantka a mala by zväčšiť konkurenciu na podkošových pozíciách. „Som rad, že sa nám podarilo získať do tímu Martinu, ktorá ma slušný potenciál k rozvoju a my urobíme všetko preto, aby sme jej ho podarili naplniť. Očakávam od nej tvrdú prácu a hlad po mieste na palubovke a zlepšení. Iba od nej závisí akú pozíciu v tíme si vybojuje,“ vyjadril sa k príchodu M. Letkovej tréner Čajok Martin Pospíšil.

Do Piešťan prichádza aj mládežnícka reprezentantka Vanessa Gajdošová

Vanessa Gajdošová je odchovankyňou basketbalu v Bardejove, no hrávala aj na hosťovaniach v košických mládežníckych kluboch Abovia, Union a Tydam. Slovenskú extraligu si vyskúšala v drese Cassovie Košice. Do Piešťanských Čajok prichádza z USA, kde nastupovala v stredoškolských kluboch North Bend High School a Werner Pacific College.

„Piešťanské Čajky sú tímom, na ktorom som si najviac všimla pokrok od kedy hrám basketbal. Tvrdá práca a dosiahnutie cieľov je to, čo ma baví a teraz, budem môcť byt súčasťou tímu, ktorý si dáva záležať na poctivej práci a státím si za svojimi cieľmi. Verím, že budem v basketbale len napredovať a tímu pomôžem ku každému víťazstvu. Výzva hrať proti skúseným hráčkam z iných krajín a spolupracovať s výbornými hračkami a trénermi ma vždy lákala a preto som sa aj rozhodla prerušiť štúdium a pôsobenie v USA v tíme na Warner Pacific College a stať sa súčasťou piešťanského družstva,“ skonštatovala 172 centimetrov vysoká rozohrávačka alebo krídelníčka.

Angažovanie osemnásťročnej mládežníckej reprezentantky, ktorú od účasti na práve prebiehajúcich majstrovstvách Európy do 18 rokov vyradilo zranenie prsta je pre piešťanský klub krokom do budúcnosti.

„Vannesa je mladá hráčka, ktorá dostane možnosť ukázať svoj potenciál na vysokej úrovni basketbalu. Budeme pracovať, tak aby sa postupne stala platnou hračkou Čajok a krok za krok posúvať jej výkonnosť,“ povedal na margo novej akvizície Čajok kouč M. Pospíšil.

Zdroj: piestanskecajky.sk